İAÜ Tam Galatasaray Spor Kulübü Anketini Açıkladı

11.10.2011

Günlerdir Kamu oyunda Konuşulan Galatasaray Anketi Sonunda Açıklandı

Categorie  Kategori : TAM

Günlerdir Kamuoyunda Konuşulan Galatasaray Anketi Sonunda Açıklandı!

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından Galatasaray Spor Kulübü kongre üyelerine yönelik gerçekleştirilen "Galatasaray Spor Kulübü Yönetici Değerlendirme Anketi" açıklandı!

Galatasaray camiası tarafından merakla beklenen anket Istanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi`nin Başkanı Banu DALAMAN tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Saygın: "Bu anket çalışmasının tamamen bilimsel yöntemlerle yapıldığını ve akademik bünyede böyle bir anketin ilk defa yapıldığını belirtti."

Basın toplantısına Galatasaray Spor Kulübü eski ikinci başkanı TURGAY KIRAN sürpriz yaparak katıldı.

Anketin sonuçlarını değerlendiren Galatasaray Spor Kulübü eski ikinci başkanı Turgay KIRAN; " Anketi hazırlayan İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi`ni ve başkanı Banu DALAMAN`ı tebrik ederim. Bu sonuçlardan anladığımız Galatasaray`lılar hala liderini belirleyebilmiş değil! Aday olacak arkadaşlarımızın bu anket sonuçlarından gerekli dersleri alması ve beklentilere cevap vermesi gerekmektedir. Ali DÜRÜST`ün saygın bir isim olduğunu belirterek, ankette başkan olması en çok istenen isim olarak çıkması beni de sevindirdi." dedi.

Anketin sonuçlarına ilişkin açıklamada da bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Banu DALAMAN Galatasaray Lisesi mezunu olması yanında bir Galatasaray SK Genel Kurul üyesidir. Dalaman açıklamasında, "Galatasaray Spor Kulübü`ne ve yöneticilerine ışık tutacak önemli bilgileri barındıran bilimsel bir çalışma gerçekleştirdik. Dileriz ki bu beklenti ve sonuçlar dikkate alınır ve gereken dersler çıkarılır." dedi.

ANKETİN ÇARPICI SONUÇLARI:

- Anket çalışması, Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin geçmiş, mevcut ve gelecekteki Galatasaray yönetimleri ile ilgili görüşlerini almak, üyelerin ideal yönetim anlamında önemsedikleri hususları ve gelecek dönem yönetimlerinden beklentilerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirildi.

- Anketten çıkan sonuçlara göre; Galatasaray üyelerinin ideal yönetim tanımlamasının en başında, yönetimin Galatasaray kültürünü ve etik değerlerini iyi bilip sahip çıkması yer almaktadır. Üyelere göre ideal yönetimi oluşturan diğer önemli unsurlar uyum, iyi bir iş bölümü ve farklı meziyetlere sahip kişilerin bir araya gelmesidir.

- Galatasaray üyelerinin belirlediği ideal başkan profili ise kulübün mali dengesini iyi yöneten, kulübün haklarını rekabete karşı iyi koruyan, teknik alt yapıya ve tesislere yatırım yapan, 40 yaşın üzerinde, profesyonel yönetici veya iş adamı olarak gözükmektedir.

- Galatasaray`ın geçmiş ve mevcut başkanları arasında genel anlamda en başarılı bulunan kişi kulübün büyük sportif başarılar yaşadığı dönemde başkanlık yapan Faruk Süren`dir. Faruk Süren ayrıca gençlere yatırım ve transferler açısından tek başına, rekabete karşı tutum ve taraftarlarla ilişki bakımlarından da Özhan Canaydın`la birlikte diğer başkanlardan daha başarılı bulunmuştur.

- Tesis ve teknik altyapıya yatırım , genel ahlaki değerler ve kurumsal kimlik açısından Özhan Canaydın en başarılı başkan olarak gösterilirken, mali yapı açısından hiç bir Galatasaray Başkanı yüksek bir değerlendirme skoru elde edememiştir.

- Galatasaray üyelerinin yeni dönemde Galatasaray Kulüp Başkanı`ndan bekledikleri öncelikli projeler mali durumun düzeltilmesi ve alt yapının geliştirilmesidir. Sportif başarı bu beklentilerin ardından 3. sırada gelmektedir. Ancak mali yapı açısından başarı sıralamasında 5. sırada yer alan Faruk Süren`in genel başarı sıralamasında uzak ara 1. olarak değerlendirilmesi üyelerin gözünde başarılı olabilmek için sadece beklenen projelere cevap vermenin yeterli olmayacağını ortaya koymaktadır.

- Üyelerin yeni dönemde Galatasaray Kulübü Başkanı olarak görmek istedikleri kişi konusunda henüz karar vermedikleri görülmektedir. Üyelerin yarısı bu konuda herhangi bir isim belirtmemiştir. Yeni dönemde başkan olması istenen kişi olarak adı en fazla telaffuz edilen kişi %17`lik oranla Ali Dürüst olmuştur.

- Son olarak, Türk Telekom Arena`nın açılış töreninde yaşanan olaylar ile ilgili olarak Galatasaray Spor Kulübü üyelerinin yarısı TOKİ Başkanı`nın konuşmasını sebep göstermiştir.

Anketin detaylı raporunu http://www.iautam.com linkinden erişebilirsiniz.

Detaylı Bilgi için: İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi
    www.iautam.com