6 ülkenin Gençleri Bağımlılıkla Mücadele İçin İstanbul’da Buluşuyor

30.03.2016

Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı, İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye Sigarayla Savaş Derneği ve T.C Ulusal Ajans işbirliğinde düzenlenen ‘’Bağımsız Yaşam Sahası’’ projesi 6 ülkenin gençlerini bir araya getiriyor.

Categorie  Kategori : PROJE PAZARI

Bağımlılıkla Mücadeleye vurgu yapmak için düzenlenen projeye, Cezayir, Hırvatistan, İspanya, Fas, Polonya ve Türkiye olmak üzere toplam 6 ülkeden 18-30 yaş arası gönüllü gençler katılım sağlayacak. Ülkelerinde üye oldukları Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile yaptıkları çalışmaların yanı sıra Türkiye’de yapılacak “Bağımsız Yaşam Sahası” projesinde de yer alacak olan gönüllüler; sigara, alkol, teknoloji ve diğer bağımlılıklar üzerinde tartışacak.

Bağımlılıkla mücadele ve çözüm önerileri üzerine gerçekleştirilecek proje 3-10 Nisan tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Tepekent Sosyal Tesislerinde gerçekleşecek. Kültür ve eğitim programlarını içeren projede öğrencilere İstanbul gezileri düzenlenerek tarihi ve kültürel değerler de anlatılacak. Eğitimler sırasında “Kültür Paylaşımı” gecesi ile öğrencilerin yöresel tanıtımlarına olanak sağlanarak kültürlerarası iletişime katkıda bulunulacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Tepekent Sosyal Tesisleri’nde konaklayacak öğrencilere her türlü sosyal olanaklar sağlanacak. Alanında uzman eğitmenler ve konuşmacıların katılım sağlayacağı projenin faaliyetleri arasında; bilgilendirme seminerleri, spor ve canlandırma faaliyetleri, atölye çalışmaları, bağımlılığı yaşantılarıyla tecrübe etmiş insanlarla sohbetler ve kampanya tasarlama gibi çalışmalar yer alacak. Tüm gençlerin gönüllü olarak katılım sağladığı projede gençler aktif paylaşımlarla yeni fikirler inşa ederken yaygın ve sargın eğitim metotlarını kullanacak. Sosyal amacının yanı sıra kültürel dostluklara da yol açan proje kapsamında daha çok insana ulaşım sağlayarak projenin yaygınlaştırılmasına olanak sağlanacak.

PROJE PAZARI

Son Ziyaret :  27.02.2017 16:35