Tıp Bayramı İAܒde kutlandı

18.03.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri Tıp Bayramı’nı kutladı...

Categorie  Kategori : PROGRAM

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından düzenlenen Tıp Bayramı geçtiğimiz günlerde İAÜ Florya Yerleşkesi’nde kutlandı.

Ankara’da yaşanan terör saldırısının ardından ertelenen tören yaşanan saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için yapılan saygı duruşuyla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Zaimoğlu “Tıp Bayramı sağlık çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü çözüm önerilerinin değerlendirildiği, sağlık hizmetlerinin verimliliğinin tartışıldığı bir gündür. Konusu insan olan bir mesleğin mensubu olmak onur verici olmakla beraber getirdiği sorumluluk da oldukça ağırdır. Hasta hakları kadar hekim haklarını da dikkate almalıyız. Bizler öğrencilerimize sadece hekimlik değil etik kurallar, insan sevgisi, sabır, anlayış, tolerans ve empati yapmayı da öğretiyoruz. Ancak son yıllarda bazı hastalar tarafından hekimlere karşı güvensizlik ve fiziki saldırılar görülmeye başlanmıştır. Acısı olan insanın reaksiyonu elbette olur. Ama hekime karşı fiziki saldırı gösteren hasta yakını profili de oluşmaya başladı. Hekim hiçbir hastasına kasıtlı olarak yanlış tedavi uygulama düşüncesinde olmaz. Bu olumsuzlukların yanı sıra mesleğimizin gurur verici anları da var tabi ki. Tedavisini yaptığımız ve acısı sona eren hastanın size minneti yorgunluğunuzu alır götürür.” Şeklinde konuştu.

Ali Zaimoğlu’nun ardından konuşan İAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Uysal da, Türkiye’de tıp eğitimi ve 14 Mart Tıp Bayramı’nın kutlanılması hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Prof. Dr. Ata Uysal konuşması “Aydın Üniversitesi modern bir tıp fakültesi açma kararı aldı bildiniz gibi. Müfredat çalışmaları da devam ediyor. Laboratuvarlarımızda altyapımız hazır durumdadır, hastanemizin de hizmete girmesiyle birlikte bu sene tıp fakültesinin açılışı inşallah gerçekleşecektir. Gelecek yıl Tıp Bayramı’nda İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir arada olmak dileğiyle” diyerek sonlandırdı.

Diş Hekimliği Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Alper Çağlayan Sarraf’ın sağlık eğitimi sürecini anlattığı konuşmasıyla devam eden tören, öğrenciler tarafından hazırlanan  ‘Bir Hekimin Günlüğü’ adlı tiyatro oyunu ve konserle son buldu.

Haber-Foto: Sibel Doğu-İrena İçios

----------------------------------------------------------------------------

Iau Celebrates Doctor’s Day

Students of the Faculty of Dentistry at Istanbul Aydin University celebrated Doctor’s Day at Florya Campus.
    The ceremony started after a moment of silence, held for the victims of the latest terrorist attack in Ankara.
    Delivering the opening speech, Professor Ali Zaimoglu, Dean of the Faculty of Dentistry at IAU, said, “Doctor’s Day is a day when the issues and solutions of healthcare personel, as well as the productivity of healthcare services are discussed. It is an honor to be a member of an occupation where the main subject is human beings but the responsibilities that come with it are a lot. We need to consider patients’ right as well as doctors’ right. We not only teach our students about medicine, but also ethics rules, patience, understanding, tolerance, and empathy. But lately, it came to our attention that there has been a distrust and physical attacks towards our doctors. We understand the reaction of a person in pain. But there has been a new ‘relative of a patient’ profile came into the picture. A doctor would never knowingly give wrong treatment or medication for any patients. Despite any negativity, we also have proud moments in our occupations. An appreciation of a patience, whose pains are gone away after a treatment, would take all the tiredness away from you.”
    Speaking after Ali Zaimoglu, Professor Ata Uysal of IAU Faculty of Medicine, has given information about March 14th Doctor’s Day and medical education in Turkey.
    “As you may know, Istanbul Aydin University made a decision to open a modern faculty of medicine. We are still working on the cirriculum. Our laboratories are technically ready and hopefully we’ll be able to open our hospital soon. Hope to celebrate next year’s Doctor’s Day with the students of the Faculty of Medicine.”

16204389

Son Ziyaret :  24.09.2017 20:39