Kızılay İAܒde kan bağışı topluyor!

17.03.2016

Kızılay İstanbul Aydın Üniversitesi’nde kan bağışı çadırı kurdu.

Categorie  Kategori : SOSYAL SORUMLULUK

Kızılay, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde açtığı çadırda öğrencilerden kan bağışı topluyor. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bağış çadırının görevlisi Doktor Sevgi Aylak; vatandaşların kan bağışı konusunda giderek bilinçlendiğini belirterek şunları söyledi:

“Özellikle bu sene kan bağışı seviyesi geçen seneler oranla biraz daha fazla. Toplumdaki duyarlılığın artmasından dolayı ve basının halkı bilgilendirmesinden kaynaklı bir durum. Ancak, daha yeterli seviyede değil. Kan acil değil her zaman olan bir ihtiyaç. Gerekli ihtiyacı karşılayabilmemiz için daha da fazla bağışa ihtiyacımız var. İstanbul Aydın Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nden bize yardımcı olan arkadaşlarımız var. Öğrencilerin katılımı bizi çok memnun ediyor.”

Bağış alırken kan grubu sınırlaması yapmadıklarını belirten Sevgi Aylak, “Dünyada kan grubu bulunma seviyesi olarak karşılaştırdığımızda AB(-) en büyük ihtiyaç. Nadir bulunduğu için. Ama şu da var. A RH (+) en fazla bulunan kan ise en çok ihtiyaç duyulan kan grubu da budur aynı zamanda. O nedenle kan grubunun bir önemi yok. 18-60 yaş arası, sağlıklı olan vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar 4 ayda bir kan verebilirler,” şeklinde konuştu.

Her hafta 15 ekiple İstanbul’un çeşitli semtlerinde stand açtıklarını aktaran Aylak; “Önümüz Ramazan. İftardan sonra da bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız için çalışıyor olacağız. Denk geldiklerinde uğrarlarsa seviniriz. Ayrıca, merkezlerimize de başvurup bağış yapabilirler,” dedi.

Haber: Sibel Doğu (İAHA)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

IAU hosts a blood drive with Kizilay!

Kizilay is collecting blood donations from the students of Istanbul Aydin University at Florya Campus. Having received a great deal of attention by the students, Doctor Sevgi Aylak highlighted that people are becoming more aware about blood donation and added, “Especially this year, there has been an increase in blood donation compared to previous years. It is because of the media informing the public and growth in awareness in the society. But it is not at its desired level yet. Blood is not an emergency, it is a constant need. We need more donation to meet the need. We have friends who are helping us from Istanbul Aydin University Department of Nursing. The rate of participation of the students are very pleasing.”
    Highlighting that no restrictions are put on the types of blood received, Sevgi Aylak said, “AB- blood type is the rarest blood type in the world in terms its availability and it is one of the most needed type. We expect our healthy fellow citizens between the ages of 18 to 60 to donate blood. Men can donate blood once every three months and women can donate blood once every four months.”
    Expressing that with a team of 15 individuals, they open stands in various places, Aylak added that, “Ramadan is almost here. We are going to be there waiting for our citizens who would like to donate after iftar. They can just stop by to donate blood.”

SOSYAL SORUMLULUK

Son Ziyaret :  19.09.2017 14:41