Mehmet Erdem İAÜ'de

09.03.2016

Ünlü şarkıcı Mehmet Erdem İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Categorie  Kategori : SÖYLEŞİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Mezun ve Mensupları Derneği'nin (MEYODER) düzenlediği etkinlikte İAÜ öğrencileriyle bir araya gelen ünlü şarkıcı Mehmet Erdem öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Gerçekleştirilen söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtlayan ünlü şarkıcı “Mehmet Erdem’i Mehmet Erdem yapan nedir?” sorusuna, “Mevlânâ’nın dediği gibi “Olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol...” Bu söz doğrultusunda yaşamaya çalışıyorum. Samimiyetimi karşı tarafa geçirmek tek isteğim. Bana arada ‘Çok doğalsın’ diyorlar, ben de onlara ‘Olmadığın gibi olmak daha zor değil mi, birini mi oynayayım’ diyorum, susuyorlar,” şeklinde yanıt verdi.

Mehmet Erdem, öğrencilerden gelen bir soru üzerine 2015 yılını ise şöyle değerlendirdi:

“Benim açımdan çok iyi bir yıldı. Yüz civarında konser yapıp, yılın son gününde çıkardığım ‘Hepsi Benim Yüzümden’ adlı albümle bunu taçlandırdım. Memlekette yaşananlar ister istemez hepimizi etkiliyor. Bir yandan üzücü haberler alırken diğer yandan çıkıp şarkı söylemek istemiyorsun. Memleket huzurlu olunca müzik yapmak daha eğlenceli hale geliyor. Gönül işi yapan biri olarak oluşan mahalle baskısından elim mikrofona gitmiyor. İnşallah bu sene her şey daha güzel olur.”

Ünlü şarkıcı kendi müzik tarzını nasıl yorumladığı sorusuna ise, “Şaire “şiirinizde ne anlatmak istiyorsunuz” diye sorulduğunda, “yazdım işte, daha ne söyleyeyim” diyor. Benimki de o hesap. Müziği bir kalıba sokma taraftarı değilim. Tek beklentim iyi iş yapabilmek,” diyerek cevap verdi.

Ünlü şarkıcı konuşmasının sonuda en büyük ilham kaynağını  Oğuz Atay olduğunu söyledi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mehmet Erdem Visits IAU

Mehmet Erdem, a popular singer, gathered with the students of Istanbul Aydin University.
    Gathering with the students of IAU, as part of an activity organized by Istanbul Aydin University Vocational Schools Alumni Association (MEYODER), Mehmet Erdem replied the questions of the students.
    Answering the questions of the students, Mehmet Erdem answered the question ‘ What makes Mehmet Erdem,  Mehmet Erdem?’ as ‘ Like Mevlana said it, ‘ Either seem as you are or be as you seem’ so that’s how I am trying to live my life. My only goal is to have the other person know my sincerity. Sometimes people say ‘ You are too honest and naive’ and I say ‘Isn’t it more difficult to act like someone else? Should I act like I am someone else?’ and nobody said anything.
    Mehmet Erdem evaluated the year 2015 and said, “It was a great year for me. I had nearly a hundred concerts and released the new album ‘Hepsi Benim Yuzumden- It’s All Because of Me’. What’s going on in our country effects us too so as we hear the sad news, we really do not want to go on a tour. I hope things will be better this year.”
    Having had a question to comment on his own musical style, Mehmet Erdem said, “When a poet is asked about what he tried to say in his poets, the poet says, ‘I just said it, what else do you want me to say.’ It’s the same with me. My only expectation is to do a good job.”
    He also mentioned Oguz Atay as his biggest inspiration at the end of his speech.

SÖYLEŞİ

Son Ziyaret :  20.09.2019 06:08