İAÜ Öğretim Görevlisi Kenya’da çektiği fotoğraflardan sergi açtı.

08.03.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Radyo TV Programcılığı Bölümü Öğretim Görevlisi Neslihan Özaydıner, Kenya seyahati sırasında çektiği fotoğrafların sergisinin açılışını D Blok Fuaye alanında gerçekleştirdi.

Categorie  Kategori : SERGİ

Neslihan Özaydıner, ‘Jambo’ (Kenya dilinde merhaba) adı verdiği sergisi  ve Kenya gezisi hakkında şunları söyledi:

“4 yıl önce bir Afrika seyahati yapmıştım ailemle birlikte. Fotoğrafları orada çektim. Afrika’ya 6 saatlik bir uçuş, oradan Nairobi ordan da küçük bir planörle Masai Mara’ ya geçtim. 4 gün kadar Masai Mara’da doğanın içersinde vahşi ortama ayak uydurmaya çalıştım. Adı vahşi ama aslında hiç vahşet de görmedim. Bunlar insanoğlunun söylediği lakaplar. Özellikle, doğanın içersindeki bütün hayvanların birbiriyle uyumuna eşlik ettim. İnsanlar  nasıl toplum içinde kendi aralarında bir uyum oluşturuyorsa, kendi kurallarını koyuyorsa orada da doğanın içindeki farklı cinsler kendi kurallarını koymuşlar ve birbirleriyle birlikte yaşıyorlar. Masai’li bir kabile ailesiyle tanıştım. O doğanın ortasında yaşıyorlar. Onlar hiçbir şeklide doğaya ekstra bir katkıda, insani bir katkıda bulunmamışlar. Sadece doğal ortamda, teknolojiden uzakta, gelişmişlik olmadan yaşıyorlar. Ve hayvanlara öylesine sahip çıkmışlar ki, ‘buranın asıl sahipleri onlar. Biz onlara eşlik ediyoruz’ diyorlar’. Belirli bir bölgeye çadırlar kurmuşlar. Ben turistlik bir gezi olarak gittiğim için orada kaldım. Geceleri fermuarları kapatılan otel tarzı bir çadırdı. Kapısında güvenlik bekliyordu.  Sabah bir çıkıyorsun uçsuz bucaksız bir saharadasın. Güne orda başlıyorsun. Ben orda esas vahşinin insan olduğunu anladım. Eğer oralar insanoğlu tarafından keşfedilirse ve taciz edilirse oralar bu doğal durumundan mahrum kalabilir. Orada yapı olmadığı ve uçsuz bucaksız bir yer olduğu için sonsuzluğu hissediyorsun. Kıyıda köşede kalmasın diye orada çektiğim fotoğrafları da sizlerle paylaşmak istedim.”

Hayvanların insanlara saldırmadığını da belirten Neslihan Özaydıner, “Rahatsız etmeden, oldukça sessiz hareketler sergiledik. Sessizlik çok hakim orda. Safariye çıkarken görevliler sizi korumaya alıyor tabi ama yine de hayvanlara mesafeli kalıyorsun. Ama bu canlılar sizin kalp atışınızdan bile zarar verip vermeyeceğinizi anlıyor ve size bir şey yapmıyor,” şeklinde konuştu.

Serginin  bir hafta açık kalacağını dile getiren Özaydıner, seyahatlerine devam edeceğini de vurgulayark, “Genelde Avrupa kentlerini geziyorum ama doğayı daha çok seviyorum. Sergimizdeki doğayı koru teması da oradan geliyor. Herhalde sergilere devam edeceğim,” dedi.

Haber-Fotoğraflar: Sibel Doğu

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

IAU Lecturer Opens an Exhibition Showing the Pictures Taken in Kenya

Neslihan Ozaydin, lecturer at Istanbul Aydin University, department of Radio TV Programming, opened an exhibition to show the pictures taken during her Kenya trip.
    “Four years ago, I took a trip to Africa with my family. I took these pictures there. After a 6 hours trip to Africa, I transfered to Masai Mara and stayed there for four days. I tried to adapt to the wild life there. It is called wild but there was nothing wild about it. Like people living in harmony, there is a harmony in nature. I have met a tribe at Masai, far away from technology, living in the middle of the nature. They protect animals in a way that they say animals are the real owners of the nature and we are here to join them. They live in tents and I stayed at a tent as well. There was a security guy in from of the tents. I realized that the real wild thing is human beings. If people discover there then they may lose its natural environment. You feel eternity there because of a lack of structures. I just wanted to share these pictures with you,” said Neslihan Ozaydin, talking about the exhibition titled ‘Jambo’ which means hello in Swahili.

“We moved very quietly without bothering the animals. It is totally silent there. We had kept a certain distance with the animals during safari although we were protected by the employees. Those animals can tell from your heart beat whether you pose a threat or not.”
    Ozaydiner added and said, “I will continue with my exhibitions. I often travel to European cities but I love nature.”

SERGİ

Son Ziyaret :  23.11.2017 19:36