İAÜ'den Engelsiz Dünya Platformuna Destek

04.03.2016

Engelsiz Dünya Platformu'nun bu yıl ilk kez düzenlediği ve yalnızca engellilerle birlikte yaşama kültürü konusunda yayım, dergi ve iletişim faaliyetleri yürüten kurum ve kuruluşların katıldığı “Engelsiz Kalemler” temalı fuar CNR'de 04-13 Mart 2016 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Categorie  Kategori : FUAR

Hem Türkiye hem de uluslararası toplumda engelliler ve engellilik konusundaki farkındalığı yaygınlaştırabilmeyi amaçlayan “Engelsiz Kalemler- Uluslarası Yayım, Dergi ve İletişim  Fuarı” Engelsiz Dünya Platformu tarafından hayata geçirilmiş bir proje. Fuar için öncelikle  engelli bireyler olmak üzere tüm dezavantajlı gruplarla birlikte yaşama kültürü konusunda çalışmalar yapmış yayınevleri , üniversiteler , yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, dijital platformlar ve iletişim sektörleri Engelsiz Dünya Platformu ile biraray gelmiş. “CNR Kitap Fuarı” ve “Türkiye Basın Yayım Meslek birliği” kuruluşları işbirliğiyle hayata geçirilen fuara yedi ülkeden (Türkiye, Almanya, Amerika, İsviçre, İngiltere, Fransa ve Kazakistan) 27 engelli -engelsiz yazar  ve 57 kuruluş katılıyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yönetim kurulunda bulanan İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Uygulama Araştırma Merkezi de fuara açtığı bir stantla katıldı. Stantta İstanbul Aydın Üniversitesi tanıtıldı ve katılımcılara engelsiz yaşam merkezi ile ilgili raporlar dağıtıldı.

Ayrıca İstanbul Aydın üniversitesi'nden yaklaşık 250 öğrenci gönüllü olarak görev yaptı. Öğrenciler müzik aleti çalarak gelen konukları eğlendirdi.

Haber- Fotoğraf: İrena İçios (İAHA)

FUAR

16190543