İAÜ'DE MODA VE TEKSTİL SÖYLEŞİSİ

02.03.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde moda ve hzır giyim konulu bir söyleşi düzenlendi.

Categorie  Kategori : SÖYLEŞİ

Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulları Moda ve Tekstil Tasarım Kulübü tarafından düzenlenen 'Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Öğrenci Söyleşileri' İstanbul Aydın Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Söyleşinin moderatörlüğünü Moda ve Hazır Giyim Fedarosyonu Başkanı Hüseyin Öztürk yaptı.

Söyleşiye konuşmacı olarak  Moda ve Hazır Giyim federasyonu  Yönetim Kurulu üyelerinden Türkiye Triko Sanayicileri Derneği başkanı Mustafa Balkuv ve Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Eğitim Komitesi Başkanı Osman Sait Güntekin katıldılar.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonunun 23 dernek, 7500 üye sanayisi ve yaklaşık 8 bin civarında çalışanı olduğunu ayrıca yaklaşık 30 milyar dolar civarında ihracaat yapan bir  sektör olduklarını dile getiren Hüseyin Öztürk, “Birinci sektör bilindiği üzere otomotiv diğer sektörde bilindiği üzere tekstil ve hazır giyim. Tekstil ve hazır giyimin ülkemiz için ve bu sektör için önemli özellikleri var. Bunlardan bir tanesi de özkaynağıyla dönen yani otomotive baktığımızda uluslararası bir sektördür. Ama tekstil ve hazır giyim sektörüne baktığımızda yakaşık bütün insiyatifimiz bize aittir ve  özkaynağımızla hareket ediyoruz. Sermaye yapısı, insan kaynakları ve birbirini besleyen ve destekleyen bir sektördür. Bu sektörün önemli bir diğer yanıysa  kadın istihdamında önemli bir sektör” olduğunu söyledi.

Osman Sait Güntekin de, bir öğrencinin “Bizden deneyim ve tecrübe istiyorlar ama işletmelere başvurduğumuz zaman bizim çalıştığımız  alanlar dolu oluyor. Dolu olmasının nedeni de başka bölümden insanların bu sektörde işe alınması. Bundan dolayı da sıkıntı yaşıyoruz. Onlar bizim işimizi yapabilecekse biz niye varız” şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

“Önceki söyleşilerimizde de aynı sorularla karşılaştık. Şimdi deneyim arıyorlar maalesef. Ama bu deneyim işini ne yapıyoruz. Aslında bu konuya baktığımızda  kendi kendimize bir soru soracağız hep beraber ve bir empati yapacağız. Diyeceğiz ki mutlak yapacaklarım nelerdir ve asla yapmayacaklarım nelerdir. Bu soruyu kendimize sorduğunuzda size kapatılan kapıların  yavaş yavaş aralandığını göreceksiniz,” diyen Güntekin; “Önce sabredeceğiz ve daha sonra çok çalışmak değil, doğru çalışmak ve doğru yerde olmak çok önemlidir,” şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Kübra Eser (İAHA)

SÖYLEŞİ

Son Ziyaret :  24.07.2019 01:10