3. STEM (FEN-TEKNOLOJİ-MÜHENDİSLİK ve MATEMATİK) ÖĞRETMENİ SERTİFİKA PROGRAMI

25.03.2016

3. STEM (FEN-TEKNOLOJİ-MÜHENDİSLİK ve MATEMATİK) ÖĞRETMENİ SERTİFİKA PROGRAMI

Categorie  Kategori : PROGRAM

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen 3. STEM Öğretmeni Sertifika Programı 26-27 Mart ve 2-3-9 Nisan 2016 tarihlerinde İAÜ Florya Kampüsünde düzenlenecektir.

Bugüne kadar 47 öğretmenin faydalandığı program Türkiye’nin STEM eğitimine yönelik olarak kurulmuş ilk STEM Laboratuvarında gerçekleştirilecektir. Öğretmenler eğitim sonrasında özel paylaşım grubuna dâhil edilerek destek verilmeye devam edilecektir.

İlki 14-18 Eylül 2015 tarihinde, ikincisi 23-27 Ocak 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen STEM öğretmeni Sertifika Programının üçüncüsüne başvurmak için www.stemokulu.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Programın Amacı Nedir?

Dünya eğitim gündemi incelendiğinde, bütün dünyada üzerinde en çok durulan kavramlardan birisinin STEM olduğu görülmektedir. STEM; Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesi anlamına gelmektedir. STEM eğitimi ile ilgili özellikle ABD’de önemli kaynaklar ayrılmakta, öğrenci ve öğretmen eğitimleri için programlar ve projeler düzenlenmektedir. Üreten, dünya ile rekabet edebilen ve yaratıcı bir toplum olmanın anahtarı fen ve matematik eğitiminin teknoloji ve mühendislik ile entegre edilmesidir.

Bu kapsamda STEM Öğretmeni Sertifika Programı ile öğretmenlere STEM etkinlikleri yapılması, STEM entegrasyonu basamakları, Mühendislik becerileri ve STEM ders planlarının hazırlanması konusunda yetkinlik kazandırılması amaçlanmıştır.

Program Detayları

Hazal YENLİÇ
    444 1 428 - 12412

---

Program Sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından hazırlanan Resmi STEM Öğretmeni Sertifikası verilecektir.

16204398

Son Ziyaret :  24.09.2017 20:40