Moda Tasarım Programı Türkiye de ilk defa gerçekleştirilen dünyadan birçok üniversitenin katılım sağladığı EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesinde BAKIŞIN TARİH SÖYLER ÖZLEMİN İNSANLIĞA ZEUGMA koleksiyonuyla tarih yazdı.

17.02.2016

İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Programı son sınıf öğrencileri M.Ö 200’den kalan antik kent Zeugma’dan esinlendikleri 2014-2015 bitirme tezi kıyafetleri EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi açılış defilesinde İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileriyle podyuma çıktı.

Categorie  Kategori : MODA VE SANAT

Zeugma defilesinin hazırlıkları 2014-2015​ eğitim yılıyla birlikte başladı,  son sınıf öğrencileri ile öğretim görevlileri Ayten Gedik, Gülgün Tekin ve Dilek Akdemir, veri toplamak için Gaziantep’e gittiler. Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ile Gaziantep Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PEN-KON) sponsorluğunda yapılan gezide öncelikle Gaziantep’in Nizip ilçesi sınırlarında bulunan Zeugma Antik kenti, ardından Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi ile kentin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi. Öğrenciler detaylı fotoğraf çekimleri yaparak doküman topladılar. Projenin ikinci adımında, geziye katılan öğrencilerden Hatice Aras ve Tuğçe Aysal, Zeugma Antik Kenti, Zeugma Mozaik Müzesi ve bu zengin kültürel yapıyı içinde barındıran Gaziantep kenti hakkında sunum yaptı.Daha sonra öğrenciler, kendi Zeugma hikâyelerini tasarladılar. Kıyafetler ilk kez Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen PENTEX Fuarı’nda sergilendi, Zeugma Defilesi gördüğü yoğun ilgiyi Sigarayla Savaş Derneği'nin gerçekleştirdiği "İnsanlığın Gerçek Dostları Ödül Töreni"ne de taşıdılar. Sema Şimşek'in de aralarında bulduğu modellerin sunumuyla gerçekleşen defile izleyicilerin büyük beğenisini kazandı, Zeugma’nın simgesi haline gelen “Çingene Kızı” başta olmak üzere pek çok mozaiğin motif olarak kullanıldığı kıyafetler, izleyicilerden alkış aldı.

Saygılarımla,

Öğr. Gör. Burcu AKYÜZ