İAÜ'den uluslararası anlaşma!

23.02.2016

İAÜ ve Trieste Üniversitesi arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Categorie  Kategori : ULUSLARARASI

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Trieste Üniversitesi (İtalya) arasında Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen EURIE Yüksek Eğitim Zirvesi' nde işbirliği anlaşması imzaladı.

İmzalanan anlaşma kapsamında her iki üniversitenin mühendislik fakültelerinin elektronik ve haberleşme konularında ortak araştırma çalışmalarına başlanması kararlaştırıldı ve komite üyeleri saptandı.

Anlaşma sonrası  kapsamında iki üniversite arasındaki ilk komite toplantısı da gerçekleştirildi. Toplantıya; İAÜ Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı  Prof. Dr. Hasan Saygın, Trieste Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Renato Gennaro, İAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Uçan ve İAÜ Uluslararası İlişkiler Direktörü Prof. Dr. Zafer Aslan da katıldı. UNITS Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden Agata

Mannıno da EURIE Kongresi kapsamında ziyaret heyetinde yer aldı.

Toplantıda, öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliği ve ortak uluslararası araştırma çalışmaları konuşuldu ve anlaşma metni üzerinde çalışma yapıldı. İAÜ Uluslararası İlişkiler Direktörü  Prof. Dr. Zafer Aslan  imzalanan işbirliği çalışmasına ek olarak, Erasmus + Değişim programlarının başlatılması için “İkili Anlaşma “ imzalandığını ve bahar yarıyılında her iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi de yapılabileceğinin bilgisini  verdi.

Haber: Sibel Doğu – İrena İçios (İAHA)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

An International Agreement by IAU

IAU and Trieste University sign a collaboration agreement.

Istanbul Aydin University and Trieste University (Italy) signed a collaboration agreement during EURIE Higher Education Summit taken place at Halic Congress Center.

Within the framework of the agreement, both universities’ faculty of engineering department agreed to conduct joint research studies in electronics and communications and the committee members were chosen.

The first committee meeting took place between both universities. IAU Board Advisor Prof. Hasan Saygın, Trieste University Vice Rector Prof. Renato Gennaro, IAU Dean of the Faculty of Engineering Prof. Osman Nuri Ucan and IAU Director of International Relations Prof. Zafer Aslan attended the meeting. Agata Mannino from UNITS International Relations Office was also among the visiting delegation.

During the meeting, student and staff mobility programs, joint international research studies and agreement text were discussed. IAU International Relations Director Prof. Zafer Aslan informed that on top of collaboration agreements, ‘Mutual Agreement’ to start Erasmus+ Exchange programs was signed and as soon as Spring semester student and staff exchange will begin between both universities.

ULUSLARARASI

16199010