İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Programı Son Defilesini Tüyapta İlgilileriyle Buluşturacak

04.02.2016

İstanbul Aydin Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programı her yıl olduğu gibi bu yıl da bitirme projesi kapsamında hazırladığı defileyi meraklılarıyla buluşturacak.

Categorie  Kategori : ABMYO

Proje defilesi bu yıl “22 Medeniyetin Kapısı Kars” ve ülkemiz şehitlerinin anısına hazırlanmış olan  “Beyaz Hüzün –Kars Sarıkamış” koleksiyonu ile 4-6 Şubat tarihlerinde TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Türk kültürü, tarihi, arkeolojik zenginlikleri ve kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerleri dikkate alınarak sosyal sorumluluk bilinci ile ortaya çıkartılan koleksiyonlar profesyonel mankenler ile izleyicinin beğenisine sunulacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Programının daha önce hazırladığı defileler ise şöyle; “Küçükçekmece gölünde yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda ortaya çıkarılan batık şehir Bathonea’yı konu alan “Bathonea” defilesi, UNESCO Kültür Mirası kapsamında değerlendirilen Nemrut’u konu edinen “Güneş Nemrut’tan Doğar” defilesi, keşfi ile dünya arkeoloji tarihini değiştiren Göbekli Tepe’nin tema olarak kullanıldığı “Başlangıcın Sırrı Urfa Göbekli Tepe” defilesi,  ülkemizde geleneksel olarak üretimi günden güne azalan keten elyafına dikkat çeken “Dokunmuş Hava Keten - Ketenyolu Karadeniz” defilesi, Kapalıçarşı’nın etnik ve kültürel dokusunu yansıtmanın yanında ticari ahlak ve törelere çok saygı gösterilmesinden dolayı “İstanbul 1453 – Kapalıçarşı” ile  Anadolu'nun tüm dünyada göz kamaştıran zengin kültürel mirasının izlerini günümüze taşıyan “Zeugma” defilesi”

DEFİLE: TÜYAP 04 Şubat saat 16.30

SERGİ:04-06 Şubat 2016