İletişim Fakültesi'nde bir milat...

11.02.2015

İstanbul Aydın Üniversitesi Haber Ajansı (İAHA) Muhabirleri, basın tanıtım kartlarını İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yenğin ve İAHA Genel Yayın Yönetmeni Öğr. Gör. Kayıhan Güven'den törenle aldılar.

Categorie  Kategori : İletişim

“Amacımız öğrencilerimizin hayata daha okul sıralarında tanıklık etmeleri”

Törende konuşan İAHA Genel Yayın Yönetmeni Öğr. Gör. Kayıhan Güven, gazetecilik eğitiminde  hayatın önemine değinerek şöyle konuştu:

“Gazetecilik eğitimi alan öğrenciler hayata çok steril başlıyorlar. Karşılarındaki olayın ve insanların pek farkında değiller. Evden okula okuldan eve gidiyorlar. Biz ise öğrencilerin sokakta çok şey öğrenmelerini öngörüyoruz ve eğitimimizi ona göre yapıyoruz. Öğrencilerimizin hayatın kılcal damarlarında dolaşmalarını ve bir gazeteci bakışı edinmelerini istiyoruz.”

“Bizim Yaptığımızı Yapıyorlar”

Güven, yabancı kimi üniversitelerde de Berkeley Üniversitesi ve New York Üniversitesi Gazetecilik Enstitüsü'nde de neredeyse aynı eğitimin verildiğini vurgulayarak, “Habere öğrencilerle gidiliyor, onlarla birlikte çalışılıyor. Onlar da bizim gibi habere öğrencilerle birlikte gidiyor, kelime kelime paragraf paragraf editör ve hocalarla çalışıyorlar,” şeklinde konuştu.

Törende konuşan İAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Yenğin ise, “Çok fazla İletişim Fakültesine sahibiz. Ama İstanbul Aydın Haber Ajansı gibi kurumlar neredeyse yok. İAHA Genel Yayın Yönetmeni hakkında bir değerlendirme yapmam gerekirse o çok fedakar ve çalışkan biri. Mesleki geçmişine baktığımızda yetişdirdiği öğrenciler bugün medyanın çok önemli yerlerine sahipler,” dedi.

Genç muhabirler de birkaç cümleyle günün öneminden söz ederek, “Bu bizim için, İletişim Fakültesi ve ajansımız için bir milat. Yaptığımız işin farkındayız ve büyük bir sorumlulukla taşıyoruz. Yalnız İletişim Fakültesini değil aynı zamanda üniversitemizi de dışarıda temsil ediyoruz,” şeklinde konuştular.

Tören sonunda Gazetecilik Yemini eden genç muhabirler, “Biz bundan sonra da İAHA'da yakaladığımız bu ruhu gelecek kuşaklara aktaracağız,” dediler.

Haber: Necmi Girirt (İAHA)

Son Ziyaret :  27.04.2017 23:32