Duygusal Zekâ Kontrollü Başarı Getirir.

28.04.2015

Yrd. Doç. Dr. Aslı Güngör yaptığı konuşmada “Duygusal zekâ kontrolü ve stres yönetimi ile başarılı olabilirsiniz. Duygusal Zekâ Kontrollü Başarı Getirir,” dedi.

Categorie  Kategori : YÜKSEKOKULLAR

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi Mavi Salon’da Meyoder tarafından gerçekleştirilen seminere Yrd. Doç. Dr. Aslı Güngör konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında duygusal zekâsı gelişmiş insanların daha başarılı olduğunu belirten Güngör, “Duygusal zekâyı kişinin kendi duygularını ve başkalarının duygularını anlayarak kendi hayatını güzelleştirmesi olarak adlandırılabiliriz. Empati kurabilmek, Kendi duyularımızı tanımak ve mizaçları iyi bilmek etkili iletişim ile başarıya ulaşmada kolaylık sağlar,” şeklinde konuştu.

Güngör yaptığı konuşmada, beden dili duyguları yansıttığını ifade ederek; kızgınlık, mutluluk, korku, üzüntü, iğrenme, sürpriz ve kınamanın yer aldığı yedi duygunun evrensel olduğunu söyleyerek; stresin psikolojik hastalıklarına neden olmakla birlikte fizyolojik rahatsızlıklara da neden olduğunu belirtti.

Haber: Şifa Duman (İAHA)

Fotoğraf: Zehra Kamacı (İAHA)

YÜKSEKOKULLAR

16203137