Artislik ve Kozmetik Makyaj Uygulamalı Eğitim

18.03.2015

İstanbul Aydın Üniversitesi Saç Bakım Hizmeti Programı'nın düzenlediği “Artislik ve Kozmetik Makyaj Uygulamalı Eğitim” seminerine Kryolan Müdürü Tuğçe Dilaverdi konuk oldu. Tuğçe Dilaverdi yaptığı konuşmada, “Makyaj dışarıdan yapılan her türlü müdahaledir. Saçınızı taramanız da bir makyajdır,” dedi

Categorie  Kategori : YÜKSEKOKULLAR

Konuşmasına mesleki deneyimlerinden söz ederek başlayan Tuğçe Dilaverdi,  “40 yıldan fazladır bu meslekle uğraşıyorum ve 21 yıldır bu markadayım. Yakında iki kitabım çıkacak. Kitaplarım MEB onaylı olacağı için ders kitabı niteliğinde de olacak. Türkiye’de makyaj konusunda tek profesyonel biz varız. Bunun nedeni  her türlü makyajı yapıyor olmamızdır,” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Önceden usta çırak ilişkisi vardı ama şimdi sizler hocalarınızla çok rahat bir şekilde, malzeme veya maddi sıkıntı çekmeden öğreniyorsunuz  ve  kendinizi geliştiriyorsunuz. Profesyonel  makyajda kendinizi geliştirmeniz zordur. Çünkü sadece makyaj yapmayı biliyor olmanız yetmez. Aslında bizim Türkiye’de tek olmamızın diğer bir nedeni de budur.”

Her türlü makyajı bünyelerinde bulundurduklarını ve çalışmak istedikleri kişilerin de böyle olmasını istediklerini söyleyen Dilaverdi, “Kryolan’ın tercih edilmesinin nedeni  çalışanların hem plastik makyaj hem üç boyutlu makyaj hem de mekanik makyaj yapabiliyor olmalarıdır. Ayrıca makyajda doğru malzemeler tercih etmeliyiz. Eğer yaptığımız makyaj ya da sürdüğümüz eyeliner bir saat sonra akıyorsa siz suya yazı yazmış olursunuz,” dedi.

Konuşmasında makyaj sanatçılığı hakkında da bilgiler veren  Dilaverdi, “Makyaj sanatçılığı çok zor bir meslek.  Çünkü insan anatomisini iyi bilmeniz gerekir. Bir insan üç gün suda kaldığında sen vücudu ne hale gelir bilmiyorsan makyaj sanatçısı olamazsın. Makyaj sanatçısı genellikle filmler için makyaj yapar ve sen insan yapısı bilmezsen, bir yara izini kurşun mu sıyırdı yoksa bıçak mı bunu ayırt edip uygulayamazsan makyaj sanatçısı olamazsın,” diye konuştu.

Kryolan Müdürü sözlerini şöyle noktaladı:

“Makyaj aslında bir şekil illüzyonudur. Yüzün hangi noktasına hangi rengi süreceğinizi bilmelisiniz. Önemli noktalardan biri de ışıktır. Çünkü makyaj ışıkta kendini gösterir. Siz makyaj yaparken yaptığınız kişinin tenine göre değil ışığa göre yapmalısınız yoksa asla iyi bir makyaj sanatçısı ya da makyöz olamazsınız.”

Haber: Kübra Eser (İAHA)

YÜKSEKOKULLAR