Güzellik Mimarlarinin Yeni Yil Defilesi

24.12.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü öğrencileri düzenledikleri “Yeni Yılda Saç ve Makyaj Show” etkinliğiyle kadınların yeni yıl telaşına ortak oluyorlar.

Categorie  Kategori : YÜKSEKOKULLAR

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı'nın düzenlediği “Yeni Yılda Saç ve Makyaj Show” öğrencilerin kafalarından geçen çılgınlığı yaptıkları saç modellerine yansıtıyor. Sadece saçlar mı? Mankenlere giydirilen kostümler ve birbirinden iddialı makyajlarla da konsept tamamlanıyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen defilede, 38 öğrenci tarafından 22 model hazırlandı. “Yeni Yılda Saç ve Makyaj Show”  etkinliğinin koordinatörü Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programcılığı Öğr. Gör. Leyla Cesaret defilenin bir ayda hazırlandığını ve yabancı kaynaklardan bilgi edinildiğini söyledi. Cesaret, öğrencilerini “Güzellik Mimarları” olarak tanımladı.

Öğr. Gör. Leyla Cesaret başkanlığını yaptığı bölüm hakkında şunları söyledi:

“Asırlar boyu bayanlar ve baylar genç ve dinç kalmak adına birçok yönteme başvurmuştur. Bunun sonucunda güzellik ve kişisel bakım büyük bir sektör haline gelmiştir. Böylesi önem kazanmış bir sektörde mesleki eğitimin niteliğini, kalitesini artırma gereksinimi duyuluyor. Kendi alanında eğitim almış kişiler meslek standartlarını daima ileriye götürüyor. Bizler İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Bil Saç Bakım ve Güzellik Hizmetleri Programı olarak saç bakımı, cilt bakımı, makyaj, vücut bakımı, ayak bakımı, masaj, epilasyon gibi dallarda hazırlanan eğitim programlarında ülkemizde meslek edindirme, nitelikli eleman yetiştirme ve bu elemanları sektörün ihtiyaçları doğrultusunda istihdam sağlıyoruz.”

Yaratıcılıkları Keşfetmek

Cesaret, tasarımlar için, “Yaptığıız saç ve makyajlar gündelik hayatta kullanılan modeller değildir. Fakat bu modellerle öğrencilerin yaratıcılıkları keşfediliyor. Bunun da ilerideki iş yaşamlarına olumlu bir etkisi oluyor,” dedi.

“Sana Yatak, Yorgan, Yastık Lazım”

Defilede büyük alkış alan yastık ve yorgan temalı tasarım hakkında program başkanı bu model fikrinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlattı:

“Öğrencimiz uyumayı çok sever. Bizde ona 'Sana ayaktayken bile yatak, yorgan ve yastık lazım,' dedik. Bu şekilde modelimizi oluşturduk.”

Sahnede Jack Sparrow Rüzgarı

Salondakiler tarafından büyük ilgi gören bir başka model ise Jack Sparrow'du. Tasarımın yapımcısı Karayip Korsanı Sparrow çalışmasının 1 gün boyunca sürdüğünü belirtti. Genç tasarımcı kadın erkek aynı vücutta temasıyla başlayan modelin sonradan değiştirilip bu hale getirildiğini söyledi. Sparrow'un defilede halay çekmesi izleyenleri gülümsetti.

Gelenekselleşen “Yeni Yılda Saç ve Makyaj Show”un  geçen sene de bir benzeri yapılmıştı.

Haber: Gizem Aydın / Vedat Tunçtan / / Necmi Girit

İstanbul Aydın Haber Ajansı (İAHA)

YÜKSEKOKULLAR

16203263