“Güneş Enerjisinin Dünü Bugünü ve Yarını”

23.12.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirlen “Güneş Enerjisinin Dünü Bugünü ve Yarını” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Yüksek Mühendis Ali Murat Türkmen, yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisinin paneller yardımıyla elektrik enerjisine nasıl dönüştürüleceği, dönüştürülen bu enerjinin nasıl depolanabileceği hakkında bilgiler verdi.

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

Konuşmasında güneş panellerinin 1976 yılında enerji krizinden sonra dünyada ilk kez Almanya' da kullanılmaya başlandığını söyleyen Türkmen, güneş enerjisinin gelecek için vazgeçilmez ve kullanan ülkelerin enerji konusunda dışa bağımlılığını ortadan kaldıracağını söyledi. Türkmen, ülkemizde güneş panellerinin değerinin bilinmediğini ve bu konuda Almanya seviyesine ulaşmak için daha çok yol katetmemiz gerektiğinden söz etti. Ali Murat Türkmen, bir hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için yapılabilecek panel sisteminin nasıl olması gerektiği ve maliyeti hakkında da katılımcılara bilgiler vererek, Türkiye'de aldığı güneş bakımından en çok güney bölgesinin bu enerjiden yüksek kapasitede yararlanabileceğini söyledi.

Haber- Fotoğraf: Rüştü Ertürk (İAHA)

Son Ziyaret :  16.07.2019 03:51