Engelliler için

29.12.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri engelli öğrenciler için "Engelsiz Yılbaşı" eğlencesi düzenledi.

Categorie  Kategori : KULÜPLER

İstanbul Aydın Üniversitesi, Özel Çocuklarla El Ele Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen engelliler için yılbaşı programı düzenledi. Florya Kampüsü’nde gerçekleştirilen programa engelliler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Müzik Kulübü, Toplumsal Duyarlılık Kulübü ve Engelsiz Yaşam Kulübü’nde görevli öğrencilerin gönüllü organize ettiği programda engelliler ve aileleri müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Engelliler, program boyunca İAÜ'lü öğrencilerle  birlikte şarkılar eşliğinde eğlenip dans ettiler. Engellilerin ve ailelerinin erken yılbaşı eğlencelerinin organizatörlüğünü üstlenen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Sivrikaya etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Burada birkaç saatte olsa engellilerimizin ve ailelerinin mutlu olabileceği, eğlenebilecekleri bir kaynaşma ortamı oluşturuyoruz. Dördüncüsü düzenlenen yılbaşı eğlencesini Müzik, Toplumsal Duyarlılık ve Engelsiz Yaşam kulüplerinin öğrencileri gönüllü olarak organize ediyorlar. Bizler de onlara rehberlik ediyoruz

“MÜZİK KULÜBܒNÜN EMEĞİ ÇOK FAZLA”

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Özlem Atasoy, Özel Çocuklarla El Ele Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen engelliler ve aileleri için güzel bir eğlence hazırlamak amacıyla bütün öğrencilerin aylarca hazırlandığını ve müzik kulübünün bu hazırlıkta emeğinin çok fazla olduğunu belirtti.

Engellileri farklı algılamamak gerektiğini hatırlatan Özel Çocuklarla El Ele Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Ömür Nur Sonuşen ise, “Engellilerimize, dışarıda acıyan gözler yerine sevgi ve yardım dolu gözlerin bakmasını istiyoruz. Böyle günlerde birilerinin bizi hatırlaması hepimizi çok mutlu ediyor. Sosyal sorumluluğun özellikle üniversite gençleri tarafından yaygınlaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte, müzik kulübü ve İrfan Özata konser verdi. Yılbaşı süsleriyle hazırlanan salon, konserlerin başlamasıyla birlikte engel tanımayan birçok kişinin çeşitli danslarıyla renklendi.  Küçükten büyüğe herkes, şarkılar eşliğinde sahnenin önüne gelip dans etti.

DANS İÇİN ENGEL YOK

Tekerlekli sandalyeden kalkıp, roman havası eşliğinde oynayan engelli gence yakınları eşlik etti.  Engel tanımayan başka bir genç ise darbukasıyla birlikte sahneye çıktı ve müziğe eşlik etti.  Küçüğünden büyüğüne engel tanımayan herkes, gerek sahnede gerekse sahne önünde yakınlarıyla birlikte müziğin keyfini oynayarak çıkardı.

“HEM DUYARLI OL HEM EĞLEN!”

“Bir çocuğun yüzündeki tebessümün sahibi olmak ister misin? Hem duyarlı ol hem eğlen” sloganlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Koro Aydın Başkanı Kemal Batum salondakilere seslendi: “Biz burada sizler için varız, mezun olduğumuzda biz sizi unutmayacağız, siz de bizi unutmayın,” dedi.

Haber: Necmi Girit – Gizem Aydın – Selim Onat (İAHA)

KULÜPLER

16201308