KİŞİYE ÖZEL GÜLÜŞ TASARIMI

31.12.2015

Her geçen gün farklı bir teknolojinin geliştiği diş hekimliğinde hastaların beklentisine en doğru şekilde cevap vermek daha da kolaylaştı. Digital Smile Dizayn-DSD denilen dental teknoloji ile tedaviye başlamadan, tedavi sonrası görüntüler hastaya gösterilebiliyor.

Categorie  Kategori : İAÜ'DE BU HAFTA

Son yıllarda gelişen dental teknoloji ile birlikte hastaların beklentilerinin de değiştiğini ve mükemmele ulaşma yolunun artık daha kolay olduğunu söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi Protetik Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Julide Özen, Dijital Smile Dizayn (DSD) ile hastalara standart diş hekimliğinin ötesinde hizmet sunulabildiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Julide Özen Digital Smile Dizayn yöntemini şöyle anlattı, “Dijital gülme dizaynı, dişlerinin görünümünden memnun olmayıp estetik gülüş beklentisi olan ya da protez ihtiyacı bulunan bireylerin olası bitim fotoğraflarını ve videolarını izleyebildiği bir yöntemdir. Bu yöntemle, kişilerin yan ve ön profil fotoğrafları ile gülüş fotoğrafları alınarak, konuşma esnasındaki dişlerin görünürlüğünün olduğu videolar da eklenip işleme başlanır. Alınan fotoğrafların yüksek çözünürlükte ve aynı açıda olmasına dikkat edilir. Bireyin alınan fotoğrafları ve videoları bilgisayara aktarıldıktan sonra, yüzün ve gülme hattının şekline ve hastanın istekleri ile karekterine göre değerlendirilerek dişlere sanal ortamda istenilen formlar verilir. Elde edilen dizayndan tekrardan fotoğraflar ve videolar alınarak dişlerin olası bitim hali dinamik bir şekilde görülmüş olur. Böylelikle hasta ve hekim, gülüşün ve dişlerin son durumunu statikten dinamiğe geçerek daha net bir şekilde görebilir.”

Prof. Dr. Özen, hekimlerin aynı zamanda son şekillenen model ve fotoğraflar üzerinden diş eti düzenlemelerine veya ortodontik tedaviye gerek olup olmadığına karar verebileceklerini söyleyerek, istenilen diş eti düzenlemeleri yapıldıktan sonra hastanında fikirleri doğrultusunda kişiye özel gülüş tasarımları yapılabileceğini ifade etti.

CUSTOM DESIGNED SMILE

It has become easy to meet patients needs in dentistry with the latest developments in technology. With the so-called Digital Smile Design- DSD dental technology the patients can see the images of before and after the treatment.

Saying that with the latest developments in dental technologies, expectations of patients have changed and reaching ‘the perfect’ has become easier, Istanbul Aydin University Head of the Department of Prosthetic Dentistry lecturer Prof. Dr. Julide Ozen emphasized that with the Digital Smile Desing (DSD) offers beyond standard dentistry services.

Prof. Dr. Julide Ozen said the following about Digital Smile Design, “ Digital Smile Design is a technique where individuals who are not happy with their smile and in need of prosthesis can actually see the possible outcomes on a photograph and video. The process starts with taking pictures of the patient’s profile and side pictures and taking videos of the patient while they speak. It is important that the pictures have high resolution and taken from the same angle. Computer-assisted smile design can be performed by a special smile design software by evaluating patients’ needs and her preference of a smile that suits her facial structure. The smile design images can be viewed by the patient to help her decision.”

Prof. Dr. Ozen also mentioned that by working on the latest images and pictures they can decide whether an orthodontics or gum treatment is needed, and after the treatment a patient can get custom designed smile.

İAÜ'DE BU HAFTA

Son Ziyaret :  19.09.2017 14:28