Aydın Okay öğrencilerle buluştu

16.12.2015

Etiket Sanayicileri Derneği Başkanı Aydın Okay, geçtiğimiz günlerde İstanbul Aydın Üniversitesi Basım Yayın Teknolojileri bölümünün düzenlediği “iklim” temalı etiket yarışmasının sertifika törenine katıldı.

Categorie  Kategori : İAÜ'DE BU HAFTA

Törende, etiket saniyisine dair de bir konuşma yapan Aydın Okay, 41 yıldır bu işle uğraştığını söyledi.

Sektöre elemen kazandırmak amacıyla bir lise ve üniversite açmak hayali olduğunu söyleyen Aydın Okay, "Ama herhalde buna ömrüm yetmeyecek. Çünkü, etiket sektöründeki istihdam etmeyi planladığımız arkadaş sayısı maalesef bir üniversite, bir lise oluşturmaya yeterli değil. Belki okulu kurarsınız da bu okulda okuyan öğrencileri mezun ettikten sonra da işsiz bırakmanın bir anlamı yok. Bizim yapabileceğimiz şey, her sene sektörümüze maksimum 50 ya da 60 eğitimli personel kazandırabilmek,” dedi.

12 senedir düzenledikleri yarışmanın amacının öğrencileri sektöre kazandırmak olduğunu anlatan Okay, etiket alanında eğitimli persenel konusunda da yetersiz olduklarını söyledi. Okay, daha sonra yarışmaya katılan öğrencierin de görüşlerini aldı.
    Aydın Okay, konuşmasının ardından yarışmaya katılan öğrencilere sertifikalarını dağıttı.

Aydin Okay met with the students of IAU.

Label Manufacturers Association president Aydin Okay attended Istanbul Aydin University’s label competition certificate ceremony themed ‘Climate’, organized by the Department of Printing and Publishing Technology.

Speaking at the ceremony, Aydin Okay said that he has been in the business for 41 years and that he has been dreaming about opening a high school or a university in order to educate and train employees for the sector and added, “I believe I won’t be able to achieve that. The number of employees needed by the sector is not enough to open a high school or university. There is no need to open the school and graduate students and let them remain jobless. The only thing we can do is to add 50 to 60 educated personnel to our sector.”

Expressing that the sole purpose of the 12 year long competition as to help students get a job at the sector that the sector needs educated personnel, Okay also met with the students and gave them their certificates.

İAÜ'DE BU HAFTA

Son Ziyaret :  19.09.2017 14:28