Aydın Sanat Galerisi Sergiyle açıldı!

10.12.2015

İAÜ öğrencilerinin hazırladığı sergi yeni açılan kütüphane binasında açıldı.

Categorie  Kategori : İAÜ'DE BU HAFTA

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 'Moda ve Tekstil Tasarım’ı ve Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu'nun 'Moda Tasarımı' öğrencilerilerinin hazırladığı sergi okulun yeni açılan kütüphane binasındaki  Aydın Sanat Galerisi’nde açıldı.

Öğrencilerin yaptığı koleksiyonlardan oluşan sergi için 'Atlantis' teması seçildi. Amaçlarının, öğrencilerin hazırladıkları işleri sergilenebilir konuma getirmek olduğunu belirten Fakülte Dekanı Prof.Dr.Veysel Günay, "Biz büyük bir üniversiteyiz. Bu çalışmaları da üniversitemiz mensuplarıyla buluşturmak istedik. Bununla da yetinmek niyetinde değiliz. Zaman içinde bunları hem kendi bulunduğumuz sanat çevresiyle paylaşıp eleştiriler almak hem de kendimizi tanıtmak istiyoruz. Bu öğrencilerin kendilerini tartmaları ve görmeleri açısından da oldukça önemli," dedi.
    Bu sergilerin kurumun tanıtımına da etkisi olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Veysel Günay, daha profosyonelce sergiler düzenleneceğini de söyledi.

Serginin 7-8 ay gibi bir sürede hazırlandığını söyleyen Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Sefa Çeliksap’da, sanat galerisinin okuldaki öğrencilerin çalışmalarını sergilenmesi için çok önemli olduğunu belirtti.

Çeliksap: "Üniversitemiz içinde bir kütüphanemiz vardı ama küçük çaplı olduğu için teknik anlamda yeterli değildi. Tamemen bir binanın kütüphaneye dönüştürülmüş olması, üniversitemizin prestiji açısından çok değerli. Bilgiye ulaşma konusunda hem öğrencilere hem de akademisyen arkadaşlara büyük bir fayda sağlayacaktır."dedi.

Sefa Çeliksap, serginin teması Atlantis hakkındaysa şu açıklamayı yaptı:

"Benim sinema ve fotoğraf yönümde var. Aynı zamanda sinema ve fotoğraf hocasıyım. Bilimkurguya biraz meraklıyım. Öğrenciler de günlük giysileri zaten tasarlayabilecek kapasitedeler. Tarihi kostümleri de araştırarak bulabilecekleri durumdalar. Ama Atlantis gibi ütopik konuları verdiğinizde öğrencileri farklı bakış açılarına itmiş oluyorsunuz. Yaratıcılıklarını artırmak istedim."

Aydin Art Gallery is opened with exclusive exhibition!

The exhibition, prepared by IAU students, was opened at the new library.

The exhibition, prepared by the students of IAU Faculty of Fine Arts Department of ‘Fashion and Textile Design’ and Anadolu Bil Vocational School ‘Fashion Design’, was opened at Aydin Art Gallery in the new library building.

The theme ‘Atlantis’ was chosen for the exhibition made of students’ collection. Faculty Dean Prof. Dr. Veysel Gunay said the intention of the exhibition is to showcase the students’ work and added, “We are a big university. We wanted these works to meet our students. We do not intend to stop here. With time, we are planning to share these works with art world to both introduce ourselves and get some feedback. This is important for our students to get a sense of their works as well.”
    Emphasizing the importance of exhibited works in promoting the university, Prof. Dr. Veysel Gunay promised for more professional exhibitions to take place.

Mentioning that the preparations for the exhibition has taken 7-8 months, head of the department associate professor Sefa Celiksap said that the art gallery is very important to exhibit students’ works.

“We had a small library that wasn’t big enough to meet our students’ needs. Converting the whole building into a library is very prestigious for our university. It will help both our students and academics to get access to information.”

About the theme ‘Atlantis’ Celiksap said, “ I am interested in cinema and photography as well. I am a lecturer in both subjects. I am also interested in science fiction. Our students have the ability to design daily clothes. They are able to research historical costumes and come up with some designs. But with an utopic subject such as Atlantis, you push their limits. I wanted to increase their creativity.”

İAÜ'DE BU HAFTA

Son Ziyaret :  19.09.2017 14:38