Yeni Bir Akım: Füzyon Mutfak

09.12.2015

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Kampüsü'nde Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından, “Yeni Bir Akım: Füzyon Mutfak” adlı bir konferans gerçekleştirdi. Konferansta son zamanların trend akımlarından füzyon mutfağı hakkında bilgi verildi.

Categorie  Kategori : Güzel Sanatlar
    Reading  Okuma : 2008

Türkiye, Almanya ve Avusturya’da çok sayıda seçkin restoran ve otellerde Executive Chef olarak görev yapmış; meslek hayatı boyunca çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından sayısız ödüle layık görülmüş; başında bulunduğu Türkiye Aşçılık Milli Takımı’nın uluslararası alanda ödüller almasını sağlamış; ülkemizin önde gelen en kariyerli şeflerinden birisi olan MAXIMILLIAN J.W. THOMAE, 9 Aralık 2015 Cuma günü İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün konuğu olarak A Blok Konferans salonunda “Yeni Bir Akım: Füzyon Mutfak” konulu bir konferans vermiştir. Yenilikçi yönü ile ön plana çıkan şef, zengin yöresel malzemeler ve yeni sunuşlarla modern Türk Mutfağı'nın yaratıcılarından biri olarak tanınmaktadır. Sunumunda değişik yörelerin yemek pişirme teknik ve malzemelerinin bilinçli bir şekilde aynı tabakta karışması, birleşmesi esasına dayanan, özgün, yaratıcı ve yenilikçi bir teknik olarak tanımlanan “Füzyon mutfak” üzerine bilgiler vermiş; bu tekniğin tarihçesinden, özelliklerinden ve inciliklerinden bahsetmiş; görsellerle destekleyerek kendi tasarladığı füzyon mutfaktan örnekler sunmuştur.  Sunumun ardından katılımcıların sorularını cevaplamıştır. Ağırlıklı olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Aşçılık Programı ve Gıda Teknolojisi programı öğrencilerinin katıldığı bu etkinliğin sonunda konuk şefe Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof.Dr.Kamil Bostan tarafından teşekkür plaketi verilmiştir.

Güzel Sanatlar

Son Ziyaret :  24.05.2019 01:46