SEUL Uluslararası İcatlar Fuarında Üniversitemize 5 Madalya

26.11.2015

SEUL Uluslararası İcatlar Fuarında Üniversitemize 5 Madalya.

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

SEUL Uluslararası İcatlar Fuarında Üniversitemize 5 Madalya

Güney Kore nin başkenti Seul de 26-29 Kasım tarihleri arasında yapılan “Seoul International Invention Fair 2015”  Uluslararası icatlar fuarına 45 ülkeden 250 nin üzerinde proje katılmıştır. Bu fuara  İstanbul Aydın Üniversitesi, Proje koordinatörlüğünü Prof.Dr. Zafer UTLU nun yaptığı Teknoloji Transfer Ofisinde görevli araştırmacılar Arash KHALILIMOGHADAM, Hamzeh MİRZAEI ve Afsoon SAEIDI ile birlikte üç proje ile katılım sağlamıştır. 28 Kasım akşamı gerçekleştirilen ödül töreninde İstanbul Aydın Üniversitesi 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ve iki de özel ödül kazanmıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi “Tıbbi Görüntüleme Tekniklerinde Kullanılacak Yüksek Frekanslı X-Işın Jeneratör Tasarımı ve Prototip Üretilmesi” ile altın madalya, “Yüksek gerilimli hatları tamir robot”, isimli  proje ile gümüş madalya, . “Yüksek gerilimli hatları temizlik  robotu” projesi ile bronz madalya kazanmıştır. Ayrıca Tayland ve Polonya Bilim, Teknoloji ve İcat federasyonları tarafından iki özel ödül almıştır. Çalışmaların bir yıldan beri İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer Utlu koordinesinde devam eden çalışmalar Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Dr. Mustafa Aydın’ın büyük destekleri ile yürütülmektedir. Çalışmalar için Türk Patent Enstitüsüne Patent başvurusu da yapılmış bulunmaktadır.

Son Ziyaret :  18.02.2019 01:33