Atatürk'ü Anma Töreni

10.11.2015

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü.

Categorie  Kategori : ATAM

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77. yılında İstanbul Aydın Üniversitesi'nde anıldı.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin koordinatörlüğünde  gerçekleştirilen “Atatürk'ü Anma Günü”nün açılış konuşmasını yapan İAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Hasan Meriç, “Çeşitli sebeplerle yok olmanın eşiğine gelmiş, dünya sahnesinden silinmeye çalışılan bir milleti aynı ülkü etrafında biraraya getirip bağımsızlık için dünyanın en destansı kurtuşluş mücadelesinden birisini veren Atatürk'ü ve onun bıraktığı mirası iyi anlamak bizler için bir mükellefiyettir,” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdulhalûk Mehmet Çay ise yaptığı konuşmada, “Bir imparatorluğun enkazı üstünde yükselen Türkiye Cumhuriyeti bir bakıma Atatürk gerçeğinin ta kendisidir” diyerek şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi kahramanlar seçkin kişilerdir, önderlerdir. Önderler mensup oldukları millete ruh veren, onlara yol gösteren, onları peşlerinden sürükleyip hedefe ulaştıran olağanüstü kimselerdir. Öyle ki yeryüzünün tarihi bu kahramanların tarihidir.”

Atatürk'ü Anma Günü, Öğr. Gör. Aylin Büyükbayram'ın yönetiminde hazırlanan İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan Aydın Akademisyenler Korosu'nun Atatürk'ün sevidiği şarkıları seslendirmesi ve Öğr. Gör. Özgül Yaman ve Öğr. Gör. İlteriş Çatalbaş'ın sunduğu Zeybek oyununun ardından sona erdi.

November 10: Ataturk Remembrance Day

Mustafa Kemal Ataturk, the founder of Turkish Republic, was remembered on 77th anniversary of his death, at Istanbul Aydin University.

Ataturk Remembrance Day was taken place with the coordinatorship of Ataturk’s Principles and Reforms Research Center. Delivering the opening speech, IAU Deputy Rector Prof. Dr. Sabri Hasan Meriç said, “It’s our responsibility to understand Ataturk and his heritage, who had brought people, who were about to vanish from the face of the earth, together and have them fight for their freedom,”

Istanbul Aydin University chairman of the department of history Prof. Dr. Abdulhaluk Mehmet Cay said, “Turkish Republic built on a rubble of an empire is, in fact, Ataturk himself.”

“As you know heros are exceptional individuals and leaders. Leaders inspire the nation they live in, lead them and have them follow him. The world history is composed of those heros’ history.”

Ataturk Remembrance Day ended with Istanbul Aydin University Aydin Scholars Chorus’ concert under the direction of lecturer Aylin Buyukbayram singing Ataturk’s favorite songs and Zeybek dance performed by lecturer Ozgul Yaman and Ilteris Catalbas.

ATAM

16190439