Uluslararası Proje Yarışmalarında İAÜ Başarısı

02.11.2015

Nürnberg Yeni Buluşlar Fuarı'na (İENA 2015) üç buluşla katılan İstanbul Aydın Üniversitesi, bir altın ve iki gümüş madalya kazandı.

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

ALMANYA' nın Nürnberg kentinde 28 Ekim – 02 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan Uluslararası Yeni Buluşlar Fuarında (International Trade Fair  “Ideas-Inventions-New Products” IENA 2015) İstanbul Aydın Üniversitesi üç proje ile iki ikincilik (gümüş madalya) ve bir özel ödül almıştır. Projelerimizden  “Dijital yüksek frekanslı X-Işın jeneratör” adlı proje Gümüş madalya, “Yüksek gerilim hattı tamir robotu” adlı proje Gümüş madalya ve  “Yüksek gerilim hattı temizlik robotu”  ise Kurul özel ödülünü almıştır.

Projeler, İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinde Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer UTLU koordinesinde Arash KHALILIMOGHADAM, Hamzeh MİRAZAEİ ve Afsoon SAEİDİ tarafından yürütülmüştür. Proje çalışmaları sırasında İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ ve Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı Prof. Dr. Hasan SAYGIN destek vermişlerdir.

Projelerimiz Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Dr. Mustafa AYDIN’ın ve Mütevelli Heyet Başkan Vekili Sayın Dr. H. Fatih AYDIN ın her türlü destekleri ile yürütülmektedir.

Ödül alan projeler için Türk Patent Enstitüsüne Patent başvurusu da yapılmış bulunmaktadır.

18181941

Son Ziyaret :  23.04.2019 02:14