OLİMPRUS - II Rus Dili Olimpiyatı

22.10.2015

22-23 Ekim 2015 tarihlerinde Türkiye’de "OLİMPRUS" – II Rus Dili Olimpiyatı gerçekleşmiştir.

Categorie  Kategori : ABMYO

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Rusça Konseyi yüksek himayelerinde; Türk-Rus Kültür Vakfı ve Moskova Halkların Dostluğu (RUDN) Üniversitesi işbirliğiyle 22-23 Ekim 2015 tarihlerinde Türkiye’de “OLİMPRUS’’ – II Rus Dili Olimpiyatı gerçekleşmiştir.

Olimpiyata Türkiye’nin Rus dili eğitimi veren 21 üniversitesinden 165 öğrenci katılmıştır. Objektif bir değerlendirme yapılabilmesi için her kategori için kurulacak jürinin tüm üyeleri Moskova Halkların Dostluğu Üniversitesinden davet edilmiştir.

’OLİMPRUS – II Rus Dili Olimpiyatı’ Dil, Çeviri, Genel Kültür, Yetenek ve Kısa film olmak üzere beş ayrı kategoride gerçekleşmiştir. Her kategorinin birincileri Moskova’da yaz okulu ile ödüllendirilmektedir. Her kategorinin ikincilik ve üçüncülük alan yarışmacıları çeşitli hediyelerle ödüllendirilmektedir.

‘OLİMPRUS - II Rus Dili Olimpiyatı’ kapsamında düzenlenen yarışmaların sonucunda İstanbul Aydın Üniversitesi Rusça bölümü 5 madalya kazanmıştır.

Kazanan Rusça Bölümü Öğrencileri:

- Ayşegül DİKEN

- Göksu YILMAZ