Doç. Dr. Mine ERGÜVEN'in bildirisi

15.10.2015

Doç. Dr. Mine ERGÜVEN'in bildirisi.

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesi ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Öğretim üyesi Biyokimya Uzmanı ve Klinik Embriyolog Doç. Dr. Mine ERGÜVEN 15-19 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen kök hücre ve hücre terapilerini konu alan "2nd International Congress on Stem Cell and Cellular Therapies" adlı kongrede medikal biyokimya, klinik embriyoloji, farmakoloji (ilaç dizaynı) alanlarından sonra yine bir ilke imza atarak meme, beyin ve rahim kanserlerinin kök hücre üzerinde oluşum mekanizmasını ele alan "Different effects of midkine on spheroid formation of cancer stem cells" çalışması ile diğer vakıf ve devlet üniversiteleri arasında üniversitemizi temsil etmiştir. Bu kongrede Doç. Dr. Ergüven 2012 Fizyoloji Tıp Nobel ödülü sahibi, klonlamanın babası gelişim biyologu Sir Prof. Dr. John Bertrand Gurdon ile tanışma ve çalışmalarını/fikirlerini paylaşma imkanı bulmuştur.

Son Ziyaret :  23.04.2019 01:44