Türkçe Dünya Dili Olma Yolunda

12.11.2015

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezi (Aydın TÖMER) tarafından Türkçe’nin dünya dilleri arasındaki önemini ve farkındalığını anlatmak için “Uluslararası Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sempozyumu” gerçekleştirilecek.

Categorie  Kategori : TÖMER

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi ve öğrenimi Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve sosyal v.b alanlardaki gelişmelerine paralel olarak daha fazla önem kazanmaya başlamaktadır. Son yıllarda “Yükseköğretimde uluslararasılaşma” çalışmalarında Türkçe’nin öneminin artmasıyla birlikte, dünyada Türkçe öğrenimi sayısında ciddi oranda artışlar meydana gelmektedir.

Sempozyumda; Türkçenin yabancı dil olarak öğretilmesi alanında çalışmalarda bulunan alanında uzman Akademisyenleri bir araya getirerek, Türkçe öğretimindeki çalışmaları ele alıp bu çalışmalar karşısında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacaktır.

12 – 13 Kasım 2015 tarihinde Türkçe Öğretimi ve Uygulama Merkezi’nin (Aydın Tömer) en sahipliğinde düzenlenecek olan konferansa; 8’i yurt dışı, 30’u yurt içi olmak üzere 38 farklı üniversiteden 72 akademisyen katılım sağlayacak.

Sempozyum programına ek olarak gerçekleştirilecek olan “Dünyada Türkçe Öğretimi Paneli”nde
    Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. V. Doğan GÜNAY Dil Politikaları ve Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi,  Rouen Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Ali AKINCI, Avrupa’da Türkçenin Durumu, Günay Kore Hankuk Üniversitesinden Prof. Dr. Nadir Engin UZUN, Uzakdoğu’da Türkçe Çalışmaları, Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Suna Timur AĞILDERE, Türkiye’nin Afrika Kıtasındaki Yumuşak Gücü: Türkçe Öğretimi adlı konularda katılımcıları bilgilendireceklerdir.

Turkish to Become a Global Language

Istanbul Aydin University Turkish Language Teaching and Application Center (Aydin TOMER) to host ‘International Turkish as a Second Language Teaching Symposium’ in order to raise awareness and importance of Turkish language among world languages.

Teaching and learning Turkish language as a second language is gaining importance in line with its economic, political and social developments. As the importance of Turkish increases in its ‘internalization in higher education’ efforts, there has been a serious increase in learning Turkish.

The symposium will bring the academics, who work on Turkish to become a second language, and will discuss the issues and solutions in teaching Turkish.

The conference will be hosted by Aydin TOMER on November 12-13, 2015. 72 academics from 38 different universities of which 8 are foreign and 30 are national universities.

In addition to the symposium, ‘Teaching Turkish in the World’ panel will be hosted and participants to the panel will include; Prof. Dr. V. Dogan Gunay, Dokuz Eylul University, Language Politics and Turkish as a Second Language; Prof. Dr. Mehmet Ali Akinci, Rouen University, Turkish Language in Europe; Prof. Dr. Nadir Engin Uzun, South Korea Hankuk University, Turkish in Far East; Prof. Dr. Suna Timur Agildere, Gazi University, Teaching Turkish in Africa.

TÖMER

Son Ziyaret :  21.11.2017 16:43