Kasder İle Tango

04.05.2011

05.05.2011 - Kas Hastalıkları Derneği İle Engelli Gençlerle Öğrencilerin Tango Gösterisi

Categorie  Kategori : SHMYO

KASDER İLE ENGELSİZ TANGO GÖSTERİSİ

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı ve Kas Hastalıkları Derneği (KASDER) işbirliği ile tango gösterisi düzenlendi.

Avrupa Birliği projesi olan ve program başkanlığını İAÜ Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Burcu Güdücü'nün yaptığı "Engelsiz Tango" adlı gösteri İAÜ A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Program açılışında söz alan Kas Hastalıkları Derneği Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Uzmanı Dr.Coşkun Özdemir, kas hastalıklarının çoğunun genetik ve tedavisi olmayan hastalıklar olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Yıllarca Danimarka'daki, İngiltere'deki, Almanya'daki çalışmaları takip ettim. Bu ülkeler zengin oldukları halde kas hastalığı olan kişileri tedavi edemiyor. Buna rağmen kas hastalığı olanları rehabilite ederek topluma kazandırıyor. Türkiye'de ise bu yolda adımlar atılıyor ancak şuan için yetersiz durumda. Yeşilköy'de bulunan derneğimize herkesin desteğini bekliyor ve ayrıca projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum".

Proje kapsamında, İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Öğr. Gör. Ecem Hanbay'ın çalıştırdığı, İAÜ adına Ümit Erkek, Yeşim Esa, Tuğba Çiftçi, Nilay Sağır, İrem Akdeniz, Özge Kayacan ve KASDER adına Nur Sedef, Taha Barış Tellioğlu, İsa Anaç, Metin Altay ve Hüseyin Fatih Bozkurt yaptıkları tango gösterileriyle projeyi renklendirdiler.

SHMYO

19626130