Tarihi Hemşirelik Kıyafetleri Defilesi

14.05.2015

2015 yılı Hemşirelik Haftası Kutlamaları İstanbul Aydın Üniversitesi Hemşirelik Bölümü & Medicalpark Bahçelievler Hastanesi işbirliğiyle.

Categorie  Kategori : Sağlık Bilimleri

HEMŞİRELİK HAFTASI KUTLAMALARI
    İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ
    & MEDİCALPARK BAHÇELİEVLER HASTANESİ
    14 Mayıs 2015 / 10:00

İstanbul Aydın Üniversitesi Hemşirelik Bölümü- Medical Park Bahçelievler Hastanesi İşbirliği ile Dünya Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında 14 Mayıs 2015 tarihinde A Konferans salonunda Hemşirelik Haftası etkinliği gerçekleştirilmiştir. Medical Park Hastaneleri Genel Direktörlüğü, Türk Hemşireler Derneği Ankara ve İstanbul Şubesi, Bakırköy Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Özel Mektebim Koleji, Özel Deva Koleji, Özel Gökbora Koleji, Özel ERA Koleji, Özel Eresin Koleji etkinliğimize katılmışlardır.

Bütün dünyada 12 Mayıs  Florance Nigtingale’in doğum günü Hemşireler Günü, 12-18 Mayıs’ta Dünya Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hemşirelik bölümü olarak düzenlediğimiz etkinlikte  “Tek Yürek, Tek Bilek” sloganıyla Hemşirelik Haftası kutlamamızı gerçekleştirdik.

Etkinliğimiz Medical Park Bahçelievler Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Uzm. Hemş. Hayriye Takıcı Demir ve İAU Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Güliz Onat’ın konuşmalarıyla başlamıştır.

Türk Hemşireler Derneği (THD) başkanı Sayın Prof. Dr. Saadet ÜLKER ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi Ayşegül Bayram, etkinliğimize katılarak bizleri onurlandırmışlardır.

Sayın Prof. Dr. Ülker, hemşirelik bakımları ve tedavilerinden örnekler vererek uyguladığımız hemşirelik bakımı ve tedavilerin ‘değerlerini’ sorgulatması, hemşirelik bakımının manevi yönünün çok önemli olduğu ve hiçbir bedelle ödenemeyeceğini, severek yaptığımız, yaparken özel hayatımız ve çocuklarımızdan arttırdığımız zamanlarda, özveriyle çalışırken aslında ne kadar değerli bir mesleğimiz olduğunu, bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sayın Ülker aynı zamanda, THD çalışmaları hakkında paylaşımlarda bulunmuş ve “Hemşirelik bakımı, bir başkasının yaşamını duyabilmek gibi yüksek zihinsel beceri ve donanım gerektiren bir süreçtir” mesajını vererek oturumunu sonlandırmıştır.

Bu oturumun ardından özel bir dal olan, hemşirelik bakımının farklı bir öneme sahip olduğu Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliğine yönelik Medical Park Bahçelievler Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi Ayşegül Bayram “Multi Medya Destekli Aile Odaklı Bakım Planı Örneği”ni sunarak etkinliğimize büyük katkı sağlamıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi Hemşirelik Bölümü ve Moda Tasarım Bölümü iş birliğinde, kısa sürede yoğun bir çalışma temposu ile gerçekleştirilen “Geçmişten Günümüze Hemşirelik Kıyafetleri” defilesi güne damgasını vuran bir etkinlik olmuştur. Defile kapsamında, insanoğlunun var olduğu anda itibaren hemşireliğin annelikle başladığı belirtilerek, sırasıyla Hygia (Sağlık Tanrıçası), Fabiola, Dekones, Floransa Sisterları, Avrupa'da 1800'lü ve 1900'lü yıllara ait hemşirelik kıyafeti modelleri, ülkemizde özellikle savaş döneminde tarihe damga vuran Safiye Hüseyin Elbi, Cumhuriyet döneminin ilk hemşiresi olan Fatma Acar ve lisans eğitiminin başlaması ile birlikte günümüze kadar var olan modern hemşirelik kıyafetleri sergilenmiştir. Son olarak modern hemşireliğin kurucu olan Florance Nightingale'in kıyafeti sergilenerek katılımcılardan büyük beğeni almıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf öğrencilerimizin hazırladığı “Öğrenci Gözüyle Hemşireliğin Anlamı, Doğası ve Felsefesi” isimli çalışmaları sergilenmiştir.

Aynı zamanda mesleğimizi temsil eden yetenekli sanatçılarımızın Resim ve Fotoğraf sergisi gerçekleşmiştir. Bahçelievler Medikal Park Hastanesi Endoskopi Hemşiresi Yaşar Narcı “Gözlerinin Ardında Kadın” fotoğraf animasyon sunumu ile Bahçelievler Medikal Park Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Elif Tarakçı kişisel resim sergisi ile etkinliğimize katkı sağlamışlardır.

Plaket takdimi ve kokteyl ile Hemşirelik Haftası etkinliğimiz sona ermiştir.

Sağlık Bilimleri

Son Ziyaret :  21.11.2017 00:04