Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Olayları

27.04.2015

''Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Olayları Uluslararası Sempozyumu''nun ikinci gününde konuşan Dr. Christopher Gunn, Ermeni Meselesi'nin asıl amacının Türkiye'den Doğu Anadolu'yu koparmak olduğunu söyledi.

Categorie  Kategori : Fen-Edebiyat

"Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Olayları Uluslararası Sempozyumu"nun ikinci gününde konuşan Dr. Christopher Gunn, Ermeni Meselesi'nin asıl amacının Türkiye'den Doğu Anadolu'yu koparmak olduğunu söyledi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nin düzenlediği “Tarihi Belgeler Işığında Ermeni Olayları” adlı sempozyumun ikinci ayağında konuşan Dr. Christopher Gunn, olayların Ermeni olaylarının nedenine değinerek, “Doğu Anadolu Bölgesi'ni, Batı Ermenistan olarak adlandırılmasını istiyorlar,” dedi. Konuşmasında terör örgütü Asala ve Arf'ın terör eylemlerinden söz eden  Gunn, “Ağustos 1982'de Esenboğa'da yapılan saldırıda 9 kişi öldü, 71 kişi yaralandı. Saldırıda Amerikalıların da öldürülmesi medyanın ilgisini çekti. Halkı dehşete düşürdü. Amerikan basını taraf tutmak zorunda kaldı ve Ermeni terörünü kınadı,” şeklinde konuşarak Arf ve Asala'nın temel amaçlarının Türkiye'den Doğu Anadolu'yu koparmak olduğunu söyledi.

Türkler Kendilerini Göstermeliler

Ermeniler'in davalarına Türkler'den daha çok sahip çıktığını söyleyen Gunn, “Davalarına Türklerden daha çok sahip çıkıyorlar. Hatta şiddete bile başvurduklarını biliyoruz. Gece Yarısı Ekspresi filminde de Ermenilerin düşüncelerini görebiliyoruz. Ermeni Diyasporası'nın terörü desteklediği ve medyanın da kendileri için çalıştıkları açıktır. Bu yüzden Türkiye, medyada yalnızlaştırılmıştır. Türkler kendilerini, uluslararası alanda daha çok göstermelidirler,” dedi.

Türklere Karşı Öfke İnşası

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Dr. Maxime Gauin ise  Ermeni olaylarının uluslararası medyada ve siyasette, kronolojik olarak ortaya çıktığı dönemleri dile getirdi. Konuşmasında Türkiye'ye karşı siyasi bir stratejinin yürütüldüğünü de belirten Gauin, “Türklere karşı öfke inşası yapılmışır,” dedi.

Fen-Edebiyat

18181914