AB 7.Çerçeve Programı ARIMNet 2 Biomed Projesi

17.03.2015

AB 7. Çerçeve Programı ARIMNet 2 Biomed Projesi Ön Elemeyi Geçti.

Categorie  Kategori : PROJE PAZARI

AB 7. Çerçeve Programı  ARIMNet 2 Biomed Projesi Ön Elemeyi Geçti.

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı ERA-NET çağrısı kapsamında "BioMed Microbial Biodiversity in Mediterranean Fermented Food" başlıklı proje 191 ön başvuru arasından ilk 54' e girerek 2. aşama değerlendirmeye kalmıştır. Prof. Dr. Haydar Özpınar'ın Proje Konsorsiyumu Genel Koordinatörü olduğu araştırmanın konusu Akdeniz havzasında biyoçeşitliliği korumaya dönük faydalı mikrofloranın tanımlanması, karakterizasyonu ve insan sağlığına dönük gıdalarda kullanılmasıdır. Konsorsiyumu oluşturan İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa, İtalya, Malta ve Fas Üniversiteleri ve özel sektör kuruluşlarıdır.

Proje aynı zamanda Tarım Bakanlığı'nın desteklediği tematik alanda bulunmaktadır. Prof. Dr. Haydar Özpınar ve Ekibinin yer aldığı iş paketleri DNA tabanlı moleküler teknikler ile karakterizasyon olup; bu görevler Bretagne Occidentale University/Fransa ve INRA-STLO/Fransa ile koordineli yürütülecektir.

Projeye ikinci, değerlendirme sürecinde başarılar dileriz.

PROJE PAZARI

Son Ziyaret :  26.03.2017 12:11