Engelliler İçin

12.12.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri engelli öğrenciler için "Engelsiz Yılbaşı" eğlencesi düzenledi.

Categorie  Kategori : İAÜ e- bülten / IAU e-bulletin

Engelliler için "engelsiz" yılbaşı eğlencesi

İstanbul Aydın Üniversitesi, Özel Çocuklarla El Ele Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen engelliler için yılbaşı programı düzenledi. Florya Kampüsü’nde gerçekleştirilen programa engelliler ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Müzik Kulübü, Toplumsal Duyarlılık Kulübü ve Engelsiz Yaşam Kulübü’nde görevli öğrencilerin gönüllü organize ettiği programda engelliler ve aileleri müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Engelliler, program boyunca İAÜ'lü öğrencilerle  birlikte şarkılar eşliğinde eğlenip dans ettiler. Engellilerin ve ailelerinin erken yılbaşı eğlencelerinin organizatörlüğünü üstlenen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Kenan Sivrikaya etkinlikle ilgili şunları söyledi:

“Burada birkaç saatte olsa engellilerimizin ve ailelerinin mutlu olabileceği, eğlenebilecekleri bir kaynaşma ortamı oluşturuyoruz. Dördüncüsü düzenlenen yılbaşı eğlencesini Müzik, Toplumsal Duyarlılık ve Engelsiz Yaşam kulüplerinin öğrencileri gönüllü olarak organize ediyorlar. Bizler de onlara rehberlik ediyoruz.”

“MÜZİK KULÜBܒNÜN EMEĞİ ÇOK FAZLA”
    İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Koordinatörü Özlem Atasoy, Özel Çocuklarla El Ele Rehabilitasyon Merkezi’nden gelen engelliler ve aileleri için güzel bir eğlence hazırlamak amacıyla bütün öğrencilerin aylarca hazırlandığını ve müzik kulübünün bu hazırlıkta emeğinin çok fazla olduğunu belirtti.

Engellileri farklı algılamamak gerektiğini hatırlatan Özel Çocuklarla El Ele Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Ömür Nur Sonuşen ise, “Engellilerimize, dışarıda acıyan gözler yerine sevgi ve yardım dolu gözlerin bakmasını istiyoruz. Böyle günlerde birilerinin bizi hatırlaması hepimizi çok mutlu ediyor. Sosyal sorumluluğun özellikle üniversite gençleri tarafından yaygınlaşmasını istiyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte, müzik kulübü ve İrfan Özata konser verdi. Yılbaşı süsleriyle hazırlanan salon, konserlerin başlamasıyla birlikte engel tanımayan birçok kişinin çeşitli danslarıyla renklendi. Küçükten büyüğe herkes, şarkılar eşliğinde sahnenin önüne gelip dans etti.

DANS İÇİN ENGEL YOK
    Tekerlekli sandalyeden kalkıp, roman havası eşliğinde oynayan engelli gence yakınları eşlik etti.  Engel tanımayan başka bir genç ise darbukasıyla birlikte sahneye çıktı ve müziğe eşlik etti.  Küçüğünden büyüğüne engel tanımayan herkes, gerek sahnede gerekse sahne önünde yakınlarıyla birlikte müziğin keyfini oynayarak çıkardı.

“HEM DUYARLI OL HEM EĞLEN!”
    “Bir çocuğun yüzündeki tebessümün sahibi olmak ister misin? Hem duyarlı ol hem eğlen” sloganlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Koro Aydın Başkanı Kemal Batum salondakilere seslendi: “Biz burada sizler için varız, mezun olduğumuzda biz sizi unutmayacağız, siz de bizi unutmayın,” dedi.

New Years Eve for the disabled ‘without barriers’

Istanbul Aydın University organized a New Years Eve program for the disabled students and Ozel Cocuklarla El Ele Egitim ve Rehabilitasyon Merkez (Hand in Hand with Special Kids Rehabilitation Center), called ‘New Years Eve without Barriers’ at Florya Campus.

Volunteers from Music Club, Life without Barriers Club, and Social Awareness clubs joined the event.

Disabled individuals had fun with the students. Prof. Kenan Sivrikaya Istanbul Aydin University Dean of the Student Life said, “we create an atmosphere where the kids and their families have fun and we guide them.”

“MUSIC CLUB PUT A LOT OF EFFORT”
    Istanbul Aydin University Coordinator of Student Clubs Ozlem Atasoy mentioned the hard work put into this event by the students for the disabled kids to have fun.

Omur Nur Sonusen director at Ozel Cocuklarla El Ele Rehabilitasyon Merkezi expressed that, “we want people to look at the disabled with love instead a feeling bad for them. It makes us all happy to be remembered on such days. We want social responsibility to be spread around by college students.”

Irfan Ozata and Music Club gave a concert. Adorned with New Years Eve decorations, the hall was colored with the dancers without barriers. Everyone young and old took the stage to dance.

“NO BARRIERS FOR DANCING”
    A disabled young person got off from his wheelchair, accompanied by his friends, and started to dance. Another young person without barriers went on stage and accompanied the musicians with his darbuka. Everybody young and old enjoyed the music by dancing on or in front of the stage.

“BE SENSITIVE AND HAVE FUN”
    Aydin Choir director Kemal Batum spoke to the audince, “we are here for you, we are not going to forget about you, so do not forget about us either” at the event with a slogan: “Do you want to be the reason behind that smile a child has? Be sensitive and have fun.”

İAÜ e- bülten / IAU e-bulletin

Son Ziyaret :  22.11.2019 00:11