Simge Fıstıkoğlu İAÜ'de

10.12.2014

Sunucusu Simge Fıstıkoğlu, İAÜ'de katıldığı söyleşide, "Sadece mesleğim gereği televizyon izliyorum, bilgi ve eğlence için televizyon izlemiyorum," dedi.

Categorie  Kategori : İAÜ e- bülten / IAU e-bulletin

Sunucusu Simge Fıstıkoğlu, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde katıldığı söyleşide, “Sadece mesleğim gereği televizyon izliyorum, bilgi ve eğlence için televizyon izlemiyorum,” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Kulubü'nün düzenlediği “Televizyon Öldüren Eğlence” konulu konferasta konuşan Simge Fıstıko ğlu, öğrencilere medya deneyimlerini aktardı.

Konuşmasında, “Televizyon Öldüren Eğlence" üst başlıklı söyleşide “Ölmek Üzere Can Çekişen Televizyon” olarak değiştirilmesini öneren Simge Fıstıkoğlu, “Söyleşinin adına aslında 'Ölmek Üzere Can Çekişen Televizyon' demek daha doğru olur. Sadece mesleğim gereği televizyon izliyorum. Bilgi ve eğlence için televizyon izlemiyorum. Televizyonu en çok izleyen ülkelerdeniz. Sosyal medya kullanımında da dünyada beşinci sıradayız. Program yapımcıları bunun farkında değil ama ekranlarda sürekli aynı içerikli programlar yapılmaya devam ediliyor,” dedi.

Televizyon spikerliği konusunda gençleri bilgilendiren Fıstıkoğlu, “Televizyonda spikerlik yaptığımız işin en iyi şekilde karşı tarafa iletebilme kabiliyetidir. Ben kuralcı değilim. Ben alaylıyım. Bu işi yaşayarak öğrendim. Televizyonda ne öğrendiysem ablam sayesinde öğrendim ve üzerine diksiyon kursuna gittim. Klasik haberciliği sevmiyorum. Ben yaratıcılığı seviyorum,” diyerek Türkiye'de spor programı sunan kadınlara karşı önyargılar olduğunu belirterek “Kadın spordan ne anlar, kesin torpili vardır!” diye düşünüldüğüne dikkat çekti.

Çalışma hayatında kadın yöneticilerin azlığına da değinen Fıstıkoğlu, “Kadınların yönetici olması önemli, gurur verici. Almanya’da kadın yöneticiler yasa ile  yüzde 30 oranında istihdam edilecek.  Türkiye’de kadın gücü olarak kadınlar yer alıyor ama yönetici olarak yok maalesef,” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de güzellik dezavantaj”
    Her söyleşide kendisine güzellikle ilgili sorular geldiğini belirten Fıstıkoğlu, Türk medyasında genç ve güzel bir kadın olarak yer almanın zorluklarından söz ederek, “Türkiye’de güzellik dezavantaj. Güzelseniz kendinizi kanıtlamak için çok çaba harcamanız gerekir,” dedi.

Simge Fistikoglu at IAU

Anchorwoman Simge Fistikoglu joined the meeting at Istanbul Aydın University and said, “I only watch TV because of my job but I don’t watch TV just for fun or to get information.”

Istanbul Aydın University Faculty of Communication organized a conference titled “TV: A Killing Entertainment”. Simge Fistikoglu joined the conference and shared her experience in media sector.

Simge Fistikoglu recommended to change the title of the conference to “TV: In pain waiting to die” and said that she only watched TV because her job required that she didn’t watch TV for entertainment or to get information. We are one of those countries who watches TV a lot of and the fifth place in the world to use social media. I don’t think the TV producers realize it but same types of TV shows are being produced over and over again.

Fistikoglu also informed the students about being a TV anchorwoman, “Being a TV anchorwoman or anchorman is a skill to present the news to the audience in a best way. I don’t have strict rules. I learned everything about this job through experience. My sister taught me everything and I took a diction class. I do not like old-school news broadcasting. I like creativity.” She also talked about the prejudice against sports anchorwomen in Turkey and said that the majority thinks ‘what do women know about sports? She probably knew someone at work to get this job.’”

“There are not enough women CEOs,” said Fistikoglu. “It is important and honoring to have women CEOs. In Germany, it is required by law to have 30% women CEO in companies. As a workforce, women has her place in Turkey but as a director or CEO there are not enough women hired.”

“Being pretty is a disadvantage in Turkey”

Fistikoglu said that she usually gets questions about being pretty and added, “In Turkish media it is hard to be a pretty and young women. It is very difficult to be pretty and successful in Turkey. You need to work hard to prove yourself.”

İAÜ e- bülten / IAU e-bulletin

Son Ziyaret :  22.11.2019 00:59