Kazim Koyuncu'ya Sevgi Yağmuru

25.12.2014

Kazim Koyuncu'ya Sevgi Yağmuru

Categorie  Kategori : İAÜ e- bülten / IAU e-bulletin

İstanbul Aydın Üniversitesi, Trabzonspor Öğrenci Kulübü ÜNİTS’nin gerçekleştirdiği etkinlikte Kazım Koyuncu’yu konu alan “Yağmur - Kıyamet Çiçeği” filminin oyuncuları Engin Hepileri, Elena Viunova ve Devrim Saltoğlu’nu konuk etti.

Yağmur / Kazım Koyuncu’nun Önemi
    Kazım Koyuncu konulu filmin fragmanı, söyleşiden önce öğrencilere izletildi. “Kazım Koyuncu’nun sizin için önemi nedir?’’ sorusunu filmde Kazım Koyuncu’yu canlandıran Engin Hepileri yanıtladı. Hepileri’nin, “Kazım Koyuncu birleştirici, bütünleştirici yapıya sahip biriydi. Kısaca adam gibi adam” sözleri salonda büyük alkış aldı.

“Bu Senaryoda Olmayı Çok İstedim”
    “Kazım Koyuncu’yu oynamak büyük bir sorumluluk, bu sizi korkuttu mu?” sorusu üzerine Hepileri, “Korkutmadı, aksine bu senaryoda olmayı çok istedim,” diye konuştu.

Söz, Devrim Saltoğlu’na verildiğinde, oyuncu, “Hani bir insanla konuşmasanız bile ona kalbiniz akar ya… Ben de Kazım Koyuncu için böyle hissediyorum,” şeklinde konuştu.

“Trabzon İnsanı Olarak Sevimliyiz”
    Trabzon insanının özelliklerinden konu açıldığında salon, Trabzonlu Devrim Saltoğlu’nun esprili konuşmasıyla kahkahaya boğuldu. Trabzon insanının öncelikle sevimli insanlar olduğunu söyleyen Saltoğlu, çoğu zaman da asabi olduklarından söz etti. Eliyle anlattıklarını desteklemeyi ihmal etmeyen Saltoğlu, “Öfkesiyle bir şarjör mermiyi denize boşaltan insanlar tanıyorum,” dedi.  “Kimisi de Karadeniz’de saatlerce kızgın suyu taşa döker ve onun buharına bakar,” sözleri salondakileri kırdı geçirdi.

Türkiye’deki Rus Kadın Algısı
    Filmde Ukrayna’dan Çernobil Kazası yüzünden kaçıp Türkiye’ye gelen bir kadını oynayan Elena Viunova ise Trabzon’u ve Karadeniz’i tanımaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Elena Viunova’ya ülkemizde ve Karadeniz’deki insanın Rus kadınlara neden olumsuz baktığı da soruldu. Oyuncu, “Böyle bir algının olması beni üzüyor, aslında olan bu değil; keşke bu olmasaydı,” diye konuştu.

Trabzonspor Aşkı
    Engin Hepileri’ye Trabzonspor formasının ne hissettirdiği soruldu. Hepileri, “Tribünde olmak büyük bir mutluluktu,” dedi. Borda mavi renklerin hakim olduğu salonda sporla ilgili sorular arka arkaya oyunculara yöneltildi. ÜNİTS’li bir öğrenci, Trabzon’u tanıtmak, güçlerini göstermek için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

“Oradan ÜNITS olarak nasıl gözüküyoruz?” sorusunu Devrim Saltoğlu, her şeyin çok güzel olduğunu fakat bir eleştiri yapacağını belirterek şöyle konuştu:

“Çoğunuz Trabzonlusunuz benim gibi. Trabzonlular eleştiriye biraz kapalıdır. Kızmazsanız bir öneride bulunacağım. Sanata daha fazla değer verin, herkesten çok değer verin.”
    Plaketlerin oyunculara verilmesiyle etkinlik sona erdi. Ünlü oyuncular öğrencilerle “selfie” çektirmeyi de ihmal etmedi.

“Fans show their admiration for Kazim Koyuncu”

Istanbul Aydın University hosted an event organized by Trabzonspor Student Club UNITS participated by Engin Hepileri, Elena Viunova and Devrim Saltoglu, the actresses and actors stared in the movie “Yagmur-Kıyamet Cicegi – Rain- Flower of Hell”, about the life of Kazım Koyuncu.

Importance of Rain and Kazim Koyuncu
    The trailer of the movie was shown to the students. Engin Hepileri who played Kazim Koyuncu in the movie answered the question “How important is Kazim Koyuncu for you?” as “Kazim Koyuncu was a uniting person” and got a round of applause in the hall.

“I wanted to be a part of this movie”
    Hepileri answered the question “Playing Kazım Koyuncu is a big responsibility, did it scare you?” as “No it didn’t scare me, rather I wanted to be a part of this movie.”

“Being from Trabzon we are very entertaining by nature”

Audience burst out laughing when Devrim Saltoglu, aTrabzon native, talked about the characteristics of people from Trabzon. He said that the main characteristics of people from Trabzon was that they are very entertaining but have a bad temper at the same time while supporting his statements with his hand gestures. I know people who become irritated with anything and became very angry.

Perception of Russian Woman in Turkey
    Elena Viunova who played a woman who came to Turkey after Chernobyl Disaster at Ukraine in the movie said that she was very happy to learn more about Trabzon and Blacksea Region. She was asked a question of the reasons to stereotype Russian woman and the negative perception of Russian women among Blacksea residents. The actress said, “it makes me sad to hear such comments and stereotyping but the reality is that there is no such thing. I wish people didn’t think that way.”

Love of Trabzonspor
    Engin Hepileri was asked a question about the feelings for his Trabzonspor jersey. “Being at the stadium and watching my team feels great.” During the question answer session students asked questions.

Devrim Saltoglu said, “most of you are from Trabzon. As you know, we do not like to be criticized. If you don’t mind I would like to recommend this to you: Appreciate art, more than anyone who appreciates it.”

İAÜ e- bülten / IAU e-bulletin

Son Ziyaret :  22.11.2019 00:20