STEM Eğitimi Türkiye Raporu

12.03.2015

STEM Eğitimi Türkiye Raporu.

Categorie  Kategori : Eğitim

Dünya eğitim gündemi incelendiğinde bütün dünyada üzerinde en çok durulan kavramlardan birisinim STEM olduğu görülmektedir. STEM; Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik ve Mathematics-Matematik alanlarının baş harflerinden oluşmakta ve bu alanların birbirine entegre edilmesi anlamına gelmektedir.

STEM eğitimine büyük bir önem veren İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’de STEM’le ilgili bir farkındalık yaratmak; üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını (STK), diğer eğitim kurumlarını ve politika belirleyicilerini STEM eğitiminin önemi hakkında bilgilendirmek ve STEM eğitimi ile ilgili Türkiye’ye özgü eğitim programları geliştirmek için bir yol haritası hazırlamıştır.

Bu yol haritasının adımlarından biri olan ve Türkiye K-12 STEM eğitimi için bir ilk niteliği taşıyan bu rapor, alanlarında uzman akademisyenlerin oluşturduğu aşağıda yer alan komisyon tarafından hazırlanmıştır.

Editör:
    Devrim Akgündüz / Hamide Ertepınar

Yazarlar:
    Devrim Akgündüz (Istanbul Aydın Üniversitesi)
    Mehmet Aydeniz (University of Tennessee)
    Gültekin Çakmakçı (Hacettepe Üniversitesi)
    Bülent Çavaş (Dokuz Eylül Üniversitesi)
    M. Sencer Çorlu (Bilkent Üniversitesi)
    Tuğba Öner (Texas A&M University)
    Selçuk Özdemir (Gazi Üniversitesi)

RAPORU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Son Ziyaret :  11.12.2018 09:27