Gıda Mühendisliği 6.Öğrenci Kongresi

11.04.2015

Gıda Mühendisliği 6.Öğrenci Kongresi.

Categorie  Kategori : KONGRE

Gıda Mühendisliği 6. Öğrenci Kongresi’nin ardından...

Gıda Mühendisliği 6. Öğrenci Kongresi tüm illerden gelen Gıda Mühendisliği akademisyenleri, öğrencileri ve sektör temsilcilerinin katılımı ile Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Dr. Mustafa Aydın’ın himayelerinde, Mütevelli Heyeti Başkan Danışmanı Sn. Prof. Dr. Ahmet Metin Ger ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Osman Nuri Uçan ve Gıda Mühendisliği Öğretim üyesi  Biyokimya Uzmanı Sn. Doç. Dr. Mine Ergüven’in ana koordinatörlüğü’nde 11 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Halit Fatih Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Bu kongrenin öğrenci düzenleme kolunda İAU Gıda Mühendisliği öğrencileri Mete Yalaş, Gizem Gürsöy, Ali Büyüktepe, Dilara Acay ve  Dilara Jiyan Gönül aktif olarak görev aldı.

Sırasıyla İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Kulübü Başkanı Mete Yalaş, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Sn. Prof. Dr. Şükrü Karataş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Sn. Prof. Dr. Osman Nuri Uçan, Mütevelli Heyeti Üyesi ve Rektör Yardımcısı Sn. Prof. Dr. İbrahim Hakkı Aydın’ın  açılış konuşmalarının ardından, halk oyunları gösterisi Anadolu BİL Meslek Yüksek Okulu Çoçuk Gelişimi Programı Başkanı Öğr. Gör. Ayşe Dilşad Eker Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirildi. Programın sabah oturumları,  Gıda Mühendislerinin İstihdam Sorunları oturumunda TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Yusuf Başkan’ın,  Gıda Güvenliği ve Gıda Kaynaklı Hastalıklar oturumda Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) temsilcisi Msc. Meral Özler’in, Gıda Hattı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İlknur Menlik’in, Bilim Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu’nun ve Unifo Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Kalite Güvence ve Laboratuvar Müdürü Tülay Cangücü’nün  konuşmaları ile tamamlandı.

Bilimsel kongrelerde ilk defa bir ilke imza atıldı ve İAÜ Moda ve Tekstil Bölüm Başkanı Doç. Sefa Çeliksap koordinatörlüğünde gıda ve gıda mühendisliğine özel  “Ruhun Gıdası Defilesi” gerçekleştirildi. Bunu  İAU Dans Kulübü Koordinatörü Uğur Mutlu yönetimindeki Latin Dans Gösterisi izledi.

Poster zenginliği açısından daha önceki kongrelere göre yine bir ilke imza atan kongrenin öğleden sonraki ilk oturumu Gıda Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği ile Acil Durumlar başlığı altında BTA Havalimanları Yiyecek İçecek Hizmetleri A.Ş.Yurtiçi Havalimanları İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mehmet Sözer ve  TAV Havalimanları A.Ş. İtfaiye Şefi Berkant Süngü’nin konuşmaları oluşturdu. Gıda Mühendisliğinde Girişimcilik ve İnovasyon adlı ikinci oturumda ise KOSGEB İstanbul İkitelli Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci konuşma yaptı. Son oturumda ise söz kongrenin sahibi öğrencilere bırakıldı: T.C. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Kıymet YILDIZ ve Hasret YİĞİT, T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Melek Çoşkun,  T.C. Ankara Üniversitesi’nden Menşure ELVAN, Feyza TEPE, Özgül GÜZEL, Burçin BULUT TÜBİTAK ve SAN-TEZ’den destek alan çalışmalarını sundular.

Son olarak Gıda Mühendisliği 7.Öğrenci Kongresi için ev sahibi seçimi yapıldı ve 2016’da kongrenin Gaziantep’te düzenlenmesine karar verildi.

Poster Birinciliğini, Jelatin Üretimde Alternatif Hammadde Kullanımına Yönelik Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi ile T.C. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Kıymet YILDIZ ve Hasret YİĞİT almaya hak kazandı.

Güzel temennileri içeren kongre kapanış konuşması Gıda Mühendisliği Öğrencileri ile birlikte Doç. Dr. Mine Ergüven tarafından yapıldı. Ardından İAU Müzik Kulübü Koordinatörü Kemal Kağan Turan yönetimindeki  canlı müzik eşliğinde kongre programı sonlandı.

Kongrede sosyal sorumluluk ve etik çerçevesinde LÖSEV, Fenilketonüri (PKU) Aile Derneği ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)  yer aldı. Fenilketonüri Aile Derneği Başkanı ve Ülke Kordinatörü Deniz Yılmaz Atakay, “Zekam Senin Elinde:Beni Doğru Besle” kitabının imza günü  kongreye destek oldu.

KONGRE

Son Ziyaret :  14.11.2018 23:25