IV. Enformasyon Proje Yarışma Sonuçları Açıklandı

20.05.2015

IV. Enformasyon Proje Yarışma Sonuçları Açıklandı.

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

3. Sessiz FİLM
    Elif Su AKIN
    Beyza AKDENİZ

YARIŞMANIN AMACI: İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye’de eğitime büyük katkılar sağlayarak özellikle teknik mesleki eğitime büyük önem vermektedir. Hemen her alanda gençlerimizi destekleyen ve başarılarını ödüllendiren bir vizyon ile geleneksel liseler arası robot yarışması düzenlenmektedir. "Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması" Haberleşme Sistemleri, Elektronik, Görüntü İşleme, Bilgi Teorisi, Elektrik Sistemleri, Güç Elektroniği, Kontrol Teorisi, Gömülü Sistemler, Robotik, Endüstri, Endüstriyel Optimizasyon, Sistem Dizaynı, Çok Disiplinli Mühendislik, Bilgisayar Mühendisliği, Optik Mühendislik, Enerji Uygulamaları ve ilgili konuları kapsamaktadır. IV. Enformasyon teknolojileri proje yarışmasının amacı Türkiye genelinde katılımcıları teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmek, onların yaratıcılığını tetikleyerek yetenekli gençleri ödüllendirerek bu alandaki potansiyeli katma değer üreten bir noktaya taşımak ve üniversite olarak gerekli desteği vermektir. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında çok önemli yere sahip olan gençlerimiz için teknoloji üretimi konusunda itici bir güç olmak ve buralardaki yetenekli gençlerimizi meslek yüksekokulu ve mühendislik fakültelerine geçmelerine katkı sunmak ve üniversite düzeyindeki katılımcılar için ise girişimciliği özendirmek amaçlarımız arasındadır.

YARIŞMANIN KAPSAMI: Lise ve dengi Liseleri, Meslek Liseleri ve üniversite (Üniversite öğrencisi, Üniversite mezunu, Lisansüstü öğrencisi veya mezunu)

ÖDÜLLER: Uygun görülen adaylara faydalı model başvurusu yapması konusunda destek verilecektir. Dereceye giren ve Lisans /lisansüstü eğitimi için İstanbul Aydın Üniversitesini tercih eden öğrencilere İAÜ başarı bursu verilecektir.

YARIŞMA TAKVİMİ:
    21-22 Mayıs 2015 tarihine kadar http://enformatikyarisma.aydin.edu.tr adresindeki bulunan başvuru formu doldurulacaktır. İsteyen adaylar İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından basılacak olan IV. Enformasyon teknolojileri proje kitapçığına http://enformatikyarisma.aydin.edu.tr adresinde verilen formata uygun proje sunumu hazırlayıp uosman@aydin.edu.tr adresine yollayabilirler.
    21-22 Mayıs 2015 tarihinde Florya Yerleşkesi'nde yarışma düzenlenecektir.

PROJE YARIŞMA KOŞULLARI ve ESASLARI:
    İstanbul Aydın Üniversitesi IV. Enformasyon teknolojileri proje yarışması Türkiye’nin dört bir yanındaki lise ve dengi okul öğrencilerine ve üniversite (Üniversite öğrencisi, Üniversite mezunu, Lisansüstü öğrencisi veya mezunu) düzeyindeki yeteneklere açık olan katılımcıların tek başlarına veya en fazla üç kişilik takımlar halinde katılabilecekleri bir robot yarışmasıdır. Yarışma 2 kategoriden oluşmakta ve her kategori kendi içerisinde değerlendirilmektedir.

KATEGORİLER VE KURALLARI

1.Kategori
    Yarışmanın Konusu: Haberleşme Sistemleri, Elektronik, Görüntü İşleme, Bilgi Teorisi, Elektrik Sistemleri, Güç Elektroniği, Kontrol Teorisi, Gömülü Sistemler, Robotik, Endüstri, Endüstriyel Optimizasyon, Sistem Dizaynı, Çok Disiplinli Mühendislik, Bilgisayar Mühendisliği, Optik Mühendislik, Enerji Uygulamaları ve ilgili konuları kapsamaktadır.

2.Kategori
    Yarışmanın Konusu:
    Konu 1: Mobil Uygulamaları
    IPhone,winphone,android ile yazılım geliştirmek, görüntüleme ve dokümantasyon, arşivleme, fotograf veya video kaydı üzerinden görüntü işleme
    Alan : Tüm Mühendislik alanları
    Konu 2 :3D Modelleme
    İçerik : Windows işletim sisteminde geliştirilebilecek yazılım
    Alan : Tüm Mühendislik alanları

PROJELERDE ARANACAK KRİTERLER
    -Yenilikçi Olması
    -AR-GE Niteliği taşıması
    -Pratiğe yönelik olması