IV.Robot Yarışması Sonuçları Açıklandı!

10.06.2015

1-2-3 Haziran 2015' tarihinde yapılan Robot Proje Yarışması sonuçları açıklandı.

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ IV. ROBOT PROJE YARIŞMASI
    YARIŞMANIN ADI: IV. ROBOT PROJE YARIŞMASI

IV. ROBOT YARIŞMASI SONUÇLARI

1-2-3 Haziran 2015 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen IV. Robot Yarışmasına, Türkiye’nin farklı bölgelerinden Lise/Meslek lisesi ve Üniversitelerden toplam 170 öğrenci katılımı sağlanmıştır.  Farklı özelikler taşıyan 143 robot; serbest, mini sumo, sumo ve çizgi izleyen kategorilerde yarışmışlardır.

>> MİNİ SUMO KATEGORİSİ

1. Ödülü / Huzeyfe Furkan Ergül, Berkay Metin Batu,  Ömer Özden, Furkan Yayla, Furkan Özcan

2. Ödülü / Batuhan Kurt, Yunus Emre Kulaksızoğlu, Hasan Nezir, Yaren İpek, Buse Havutlu

3. Ödülü
    / Furkan Özcan, Samet Can Bilge, Berat Kaysal, Ebubekir Kolay, Faruk Akduman

>> SUMO KATEGORİSİ

1. Ödülü / Emre Tarhana,  Kaan Eroğlu,  Samet Mumcu, Mesut Yılmaz, Yusuf Emre Kulaksızoğlu

2. Ödülü /
    Doğukan Cemil Özeren, Serdar Doğan

>> ÇİZGİ İZLEYEN KATEGORİSİ

1. Ödülü / Kadir Yavuz, Ahmet Serhat Aykılıç, Aydın Sarıdere,  Cengizhan Dersmek, Göktuğ Akkuş

2. Ödülü / Melik Şeker, Musa Baskın

>> SERBEST KATEGORİSİ

1. Ödülü / Mehdi Bashiri Ghotourlar (Engelli Diş Fırçası Robotu ile)
    2. Ödülü / Koray Yıldız, Fatih Bozkurt, Aydın Bilgin, Burak Yapıcı (Robotic Hand ile)
    3. Ödülü / Ömer Özden, Samet Can Bilge, Furkan Özcan (Followcam robotu ile)

Yarışma Sonucunu indirmek için tıklayın...

Robot Yarışması Akış Seması

1/06/2015 Pazartesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya Kampüsü

Açılış Konuşmaları:

09:00-11:00  Kayıt (A blok Büyük Konferans Salonu)
    11:00-11:30  (A blok Büyük Konferans Salonu)
    Prof.Dr. Hasan H. BALIK (Yazılım Bölüm Başkanı)
    Prof.Dr. Osman N. UÇAN(Mühendislik Fakültesi Dekanı)

11:30-13:00 / Yemek arası

13:00-17:00 / Robot Yarışması (A blok, Spor Salonu)

2/06/2015 Salı İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya Kampüsü (A blok, Spor Salonu)

10:00-12:30 / Robot Yarışması (A blok, Spor Salonu)

12:30-13:30 / Yemek Arası

13:30-17:00 / Robot Yarışması (A blok, Spor Salonu)

3/06/2015 Çarşamba

Sonuçların Değerlendirilmesi

Yarışmanın Amacı: İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye’de eğitime büyük katkılar sağlayarak özellikle teknik mesleki eğitime büyük önem vermektedir. Hemen her alanda gençlerimizi destekleyen ve başarılarını ödüllendiren bir vizyon ile geleneksel liseler arası robot yarışması düzenlenmektedir.

IV. Robot Yarışması

Robot Proje Yarışması 1-2-3 Haziran 2015'de yapılacaktır.

Robotlar Hakkında

Sumo

Mini Sumo

Çizgi İzleyen

Serbest Kategori

IV. Robot Yarışması’nın amacı Türkiye genelinde katılımcıları teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmek, onların yaratıcılığını tetikleyerek yetenekli gençleri ödüllendirerek bu alandaki potansiyeli katma değer üreten bir noktaya taşımak ve üniversite olarak gerekli desteği vermektir. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında çok önemli yere sahip olan gençlerimiz için teknoloji üretimi konusunda itici bir güç olmak ve buralardaki yetenekli gençlerimizi meslek yüksekokulu ve mühendislik fakültelerine geçmelerine katkı sunmak ve üniversite düzeyindeki katılımcılar için ise girişimciliği özendirmek amaçlarımız arasındadır.

Yarışmanın Kapsamı: Lise ve dengi Liseleri, Meslek Liseleri ve üniversite (Üniversite öğrencisi, Üniversite mezunu, Lisansüstü öğrencisi veya mezunu)

Ödüller: Uygun görülen adaylara faydalı model başvurusu yapması konusunda destek verilecektir. Dereceye giren ve Lisans /lisansüstü eğitimi için İstanbul Aydın Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere İAÜ başarı bursu verilecektir.

Yarışma Takvimi:
    29 Mayıs 2015 tarihine kadar http://robot.aydin.edu.tr/index.asp  adresindeki bulunan başvuru formu doldurulacaktır. İsteyen adaylar İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından basılacak olan Robot Proje Yarışma kitapçığına http://robot.aydin.edu.tr/index.asp  adresinde verilen formata uygun proje sunumu hazırlayıp robotyarisma@aydin.edu.tr adresine yollayabilirler.

Son Ziyaret :  23.04.2019 01:30