Dokuz Görsel Sanatlar Sergisi

05.01.2015

Dokuz Görsel Sanatlar Sergisi.

Categorie  Kategori : Güzel Sanatlar

İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi  Prof. M. Reşat BAŞAR küratörlüğünde, “Doku’z” adlı inter-disipliner sergiyle sanat gündeminde yer almaya aday, Oğul Yaygınoğul, Ayşe Ayyıldız, Fatih Yıldırım, Abulimiti Xıakebanu, Çağrı Duvar, Dilan Dağhan, Dilara Ela Özdemir, Batuhan Çankır ve Emine Yıldız’dan oluşan dokuz sanatçı, malzeme hakimiyetinin özel bir örneğini oluşturuyorlar. Aralarında ressam, seramik sanatçısı, grafik tasarımcı, moda tasarımcısı ve sinema altyapısına sahip sanatçı grubu, kendine özgü bir sistem analizi ve eleştirisi yapma çabası içinde.  Bunca disiplinin oluşturduğu “doku” ile bütüncül bir söylem geliştirmeyi başaran “Doku’z” sergisi, halen cereyan eden güncel sanat ortamına yeni öneriler getiriyor. Adını doku ile ses çağrışımı yapan, sergiye katılan dokuz sanatçı sayısından alan “Doku’z” sergisinde ortak nokta, sanatçıların tamamının İstanbul Aydın Üniversitesi Görsel Sanatlar Ana Sanat Dalı Yüksek Lisans öğrencisi olmaları. 8 Ocak 2015 Perşembe günü saat 18.30’da İstanbul Aydın Üniversitesi Beşiktaş Sanat Galerisi'nde açılacak olan “Doku’z” sergisi 28 Ocak 2015 tarihine kadar açık kalacak.

Güzel Sanatlar

Son Ziyaret :  22.11.2019 00:14