Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma

20.12.2014

Categorie  Kategori : KULÜPLER
    Reading  Okuma : 2003

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 1998 yılında başlatılan ve geleneksel hale getirilen, Allahuekber Dağı şehitlerini anma tırmanışı, 20-21 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ülkemizin 30 ilinden ve 60 dağcılık kulübünden 168 lisanslı dağcının katıldığı tırmanış, Sarıkamış merkezdeki Allahuekber Şehitliği’nde yapılan törenle başladı. Üniversitemizi Temsilen İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden Ahmet Alperen Kayalar temsil etmiştir. Dağcılar araçlarla ilk gün Sarıgün Köyü rotası üzerinden Allahuekber Dağı 2600 m.de kamp kurarak çadırlarda gecelediler. 21 Aralık günü saat 07.00’de tırmanışa başlayan dağcılar, rüzgar ve soğuğun hüküm sürdüğü koşullarda Allahuekber Dağı’nın 3120 metre yükseklikteki doruğuna ulaştılar. Dağcılar zirvede savaşta şehit olan 60 bin kahramanın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı hep bir ağızdan okudular. Tırmanışın mana ve önemi hakkında bir konuşma yapan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca konuşmasında tüm katılımcılara teşekkür ederek, Vatan savunması uğruna ülkenin dört bir yanında canlarını feda eden kahramanları saygı ve şükranla andıklarını belirtti.

KULÜPLER

16201300