Başkan GÖKÇEK’ten Yerel Yönetimler Dersi

02.12.2014

Başkan Melih GÖKÇEK’ten İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrencilerine Yerel Yönetimler Dersi.

Categorie  Kategori : ABMYO

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Bölümü öğrencileri ile Ankapark’taki Koordinasyon Merkezi’nde bir araya geldi. İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı ve Yerel Yönetimler Öğretim Üyesi Zeynep Banu DALAMAN eşliğinde Ankapark’ı gezen öğrenciler, eğitim gördükleri bölümle ilgili olarak ders kapsamında Başkan Gökçek’i ziyaret ettiklerini, tecrübe ve deneyimlerinden faydalanmak istediklerini kaydettiler. Yerel yönetimden güncel konulara ve Ankara turizminin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalara ilişkin öğrencilere bilgi veren Başkan Gökçek, “Ankapark Projesi, İnanç ve Tarih Müzesi ile Jeotermal turizm konusundaki çalışmalarımız Ankara ve Türkiye turizmine ciddi katkı sağlayacak” dedi.

“Ankapark’a Ancak Gören İnanıyor”
    Ankapark’ta kısa bir gezinti yapan ve dev projeyi yerinde gören 32 kişilik öğrenci grubuyla Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantı salonunda bir araya gelen Başkan Melih Gökçek, “Beğendiniz mi?” sorusuna öğrencilerin “Çok beğendik” cevabını vermesi üzerine Ankapark’a ilişkin açıklamalarda bulundu. Gökçek, “Ancak gören inanıyor. Bu konuda dünyanın en büyüğü. En büyük kapalı alan Rusya’da yapılıyor ve orada 15 bin metrekare. Bizimki ise 100 bin metrekare. Alan olarak da en büyüğü Ankapark. Ayrıca Oyuncak sayısı bakımından da dünyada 60-80 arası olan sayı bizde bin 217. Ayrıca 70 ve 40 metrelik dinozorlarımız var. Orta kısımda da 209 metre genişliğinde ve 120 metre yüksekliğinde gösteri havuzu bulunuyor” diye konuştu.

İnanç ve Tarih Turizmi İçin Dev Müze
    Gökçek, “İkincisi inanç turizmini teşvik etmek maksadıyla Ankara’ya bir inanç müzesi, inanç merkezi dediğimiz bir yer yaptırıyoruz. Bunda da Üniversal Stüdyoları teknolojisini kullanacağız. Burada Tarih Müzesi, Bilim Müzesi, Ferman Müzesi ve Kutsal Emanetler bölümü olacak. En önemlisi de Kur-an mucizeleri bölümü. Ama bizim bu yapacağımız yer, Ankara değil Türkiye, İslam alemi ve bunlara ek olarak bütün dünyadan insanların geleceği bir yer olacak. Kur-an mucizelerinin gösterileceği sinema salonları, Osmanlı ve İslam büyüklerinin kılık, kıyafet ve benzeri eşyaları ile Kabe’nin örtüsü ve Peygamber Efendimizin saçının sergileneceği salonlar, 300’e yakın fermanın orijinalleri veya basımları gibi pek çok sergi salonu olacak. Birkaç yer alternatifi var ve onlardan birisinde karar kılacağız. İnşallah önümüzdeki yıl da başlamış olacağız” diye konuştu.

Turizmi teşvik edecek üçüncü çalışmalarının jeotermal su olduğunu söyleyen Gökçek, “Üçüncü turizmi teşvik edecek olan çalışmamız; Ankara’nın 14 ilçesinde jeotermal su var. Jeotermal turizmi Ankara’da teşvik etmek ve Türkiye’nin değil, dünyanın bir numarası yapmak istiyoruz. O konuda da 4 sene içerisinde çok mesafe alacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

1071 Malazgirt Bulvarı’ndan geçip geçmediklerini sorduğu öğrencilerin geçtiklerini ve çok beğendiklerini söylemeleri üzerine de Başkan Gökçek, bulvarı, “4 ayda bitti. Tartışmasız Türkiye’nin En Güzel Bulvarı” diye nitelendirdi.

“Yatırımlarda Tecrübe Önemli”
    Ankara’daki bu gelişmenin nedenlerinin sorulması üzerine de Başkan Gökçek, belediyecilik ve siyasetin temelinde “inancın” yattığını söyledi. Yapılan işlerin karşılığında alınan “dua”nın önemine değinen Gökçek, “İkincisi de bizim yapmış olduğumuz yatırımlarla eskiyi mukayese ettiğimizde parasal açıdan bir fark yok. Belediye başkanının yetenekleri, artı kadrosunun kuvvetli olması, artı söylemiş olduğum hususlar bir araya gelince aradaki fark ortaya çıkıyor” dedi.

Toplamda 26 sene belediye başkanlığı yaptığını ve işin tecrübe işi olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, “Ben her dönemde fikrimi açıkça beyan edip, oy alan bir belediye başkanıyım. Beş defa seçildiysem ve herkes bana 5 defa oy verdiyse, demek ki ağırlıklı olarak benim gibi düşünüyorlar. Benim gibi düşünmeseler bana oy vermezler. Onun için Ankara için bir sorun yok” diye konuştu.

Teşekkür Plaketi
    Düzenlenen geziden duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Başkan Gökçek’e çalışmalardan ötürü teşekkür ettiler, heyet başkanı Öğr. Gör. Zeynep Banu DALAMAN ile birlikte bir plaket takdim ettiler. Emre Can Aktaş adlı öğrenci, “Başkent’teki çeşitli yerleri gezdik. Kısa bir Ankara turu yaptık. Ankapark mükemmel bir proje. Gençliğe çok güzel hitap eder. Eğlence bakımından da örnek teşkil edebilecek bir proje. Dünya çapında bir proje olduğunu düşünüyorum” dedi.

Emre Sarıgül ise, “Ankara’ya ilk defa 2009 yılında geldim. Ankapark çok etkiledi beni. O zaman pek gezme imkanım olmamıştı. Genel olarak Ankara’yı çok beğendim. Örnek teşkil edebilecek bir yapı olmuş Ankapark. Bütün illerimizde olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Öğrencilerden Ayşe Er, “Ankara’ya ilk gelişim ve burayı gerçekten çok düzenli buldum. Ankapark’ı ise çok beğendim” derken, Reyhan Doğan da, “Ankara’ya ilk gelişim. Ankapark bomba gibi bir proje. Başkan Melih Gökçek ile sohbeti de çok olumlu buldum. İlk defa bir siyasi liderle tanıştım ve çok memnun kaldım. Benim siyasi bir görüşüm yoktur. Ancak Gökçek’in bu olumlu görüşleri ve projelerinden çok etkilendim” ifadelerini kullandı.

ABMYO

19647042