Olimprus-Rus Dili Yarışması

02.12.2014

Türkiye'de ilk defa düzenlenen "OLİMPRUS - Rus Dili Yarışması'na İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliği yapmıştır.

Categorie  Kategori : ABMYO

OLİMPRUS–RUS DİLİ YARIŞMASI

Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Rusça Konseyi yüksek himayelerinde; Türk-Rus Kültür Vakfı ve Moskova Halkların Dostluğu (RUDN) Üniversitesi işbirliğiyle 22-23 Kasım 2014 tarihlerinde Türkiye’de ilk defa düzenlenen "OLİMPRUS - Rus Dili Yarışması’na İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliği yapmıştır.

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde düzenlenen olimpiyata Türkiye’nin Rus dili eğitimi veren çeşitli illerin 17 üniversitesinden 140 öğrenci katılmıştır. Objektif bir değerlendirme yapılabilmesi için her kategori için kurulacak jürinin tüm üyeleri Moskova Halkların Dostluğu Üniversitesi'nden davet edilmiştir.

Rus Dili Yarışması; Dil, Yetenek ve Genel Kültür yarışmaları olmak üzere ayrı ayrı kategorilerde gerçekleşmiştir. Her kategorinin birincileri Moskova Halkların Dostluğu Üniversitesi'nde Yaz Okulu ile ödüllendirilirken, her kategoride ikincilik ve üçüncülük alan yarışmacılara çeşitli hediyeler verilmiştir. Yarışmaya katılan her öğrenci katılım sertifikası almıştır.

Türkiye’nin Rus dili eğitimi veren 17 üniversitenin katıldığı bu yarışmada Dil kategorisinden İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik Programı öğrencisi Göksu Yılmaz birincilik elde etmiştir. Yetenek kategorisinden ise Şafak Kuru ikincilik elde etmiştir.

ABMYO

Son Ziyaret :  22.02.2020 10:12