Moda Tasarım Bölümü Etkinlikleri

30.10.2014

Moda Tasarım Bölümü olarak Akademik yılın açılışından itibaren gerçekleştirilen etkinlikler.

Categorie  Kategori : ABMYO

İstanbul Aydın Üniversitesi, Anadolu Bil Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Bölümü 2014-2015 Öğretim yılında da Anadolu'nun tüm dünyada göz kamaştıran zengin kültürel mirasının izlerini günümüze taşımaya devam ediyor. Bu bağlamda, GAZİANTEP/ZEUGMA ANTİK KENTİ VE ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ koleksiyonunda bulunan muhteşem eserler son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projesi teması olarak seçildi.

> Projenin ilk adımında, 20-22 Ekim tarihleri arasında, Gaziantep'e düzenlenen araştırma, inceleme ve veri toplama gezisine öğretim görevlileri; Ayten Gedik, Gülgün Tekin ve Dilek Akdemir ile birlikte iki bölüm öğrencisi katıldı.

> Moda ve Hazır Giyim Federasyonu ile Gaziantep Penye Konfeksiyon ve İmalat Hazır Giyim Derneği (PEN-KON) sponsorluğunda yapılan gezide öncelikle Gaziantep'in Nizip ilçesi sınırlarında bulunan Zeugma "Belkıs" Antik kenti, ardından Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi ile kentin tarihi ve turistik yerleri ziyaret edildi, gerekli dökümanlar alınarak detaylı fotoğraf çekimleri yapıldı.

> Projenin ikinci adımında, geziye katılan öğrencilerimiz, Hatice Aras ve Tuğçe Aysal tarafından, Zeugma Antik Kenti, Zeugma Mozaik Müzesi ve bu zengin kültürel yapıyı içinde barındıran Gaziantep kenti hakkında ayrıntılı olarak sunum yapıldı.

> Yukarıda sözü edilen ön çalışmalar ışığında,  öğrencilerimizin ZEUGMA'yı konu alan, tasarlayacakları tematik giysi koleksiyonu sayesinde Zeugma ile aralarında bir bağ kurarak kendi Zeugma hikayelerini oluşturacağına ve yüzlerce yıl öncesinden bugüne ulaşan bu şaheserlerin zihinlerinde yarattığı muhteşem ışıltıyı ortaya çıkaracağına inanıyoruz.

ABMYO

19083702