Ücretsiz II.Yabancı Dil Öğrenme Fırsatı

01.09.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi, Öğrencilerine Ücretsiz II. Yabancı Dil Öğrenme Fırsatı.

Categorie  Kategori : BURS SINAV STAJ & KURS

Seçmeli Yabancı Dil Dersleri tüm İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerine açık olup haftada 6 saatlik derslerdir. Kurs bitiminde yapılacak sınavda başarılı olan öğrenciler B1 seviyesinde sertifika alacaklardır. Kurslar öğrencilere ücretsiz olarak verilecektir.

Kurs dönemi boyunca, temel dil yapıları, sözel ve yazılı iletişim becerilerinin geliştirilmesi, temel düzeyde öğretilen dilin geliştirilmesi, sistematize edilmesi, sözcük bilgisi ve daha karmaşık dil yapılarının kazandırılması, duyduğunu, okuduğunu anlaması, yazılı ve sözlü ifade becerilerinin geliştirilerek, öğrencilerin her türlü durumda bu becerileri kullanabilmesi, tartışabilmesi, tez ve antitez oluşturabilmesi, fikirlerini gerekçelendirebilmesi  hedeflenmektedir. Bu amaçla Avrupa Konseyinin Ortak Dil Ölçütleri esas alınmıştır.

Kurs dönemi sonuna doğru, artık öğrenciye öğrendiği dili kullanmada tam bir serbestlik ve rahatlık kazandırmak ve o dilde birçok alanda (ekonomi, politika, sosyal yasam, güzel sanatlar vb.) kendisini ifade etmesini sağlayacak sözcük bilgisi ve yapıların kazandırılması amaçlanmaktadır.

Kurslar 20 Ekim 2014 - 20 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacaktır ve 132 saatlik bir eğitim sürecini oluşturmaktadır. Eğitimler hafta içi verilecektir.

Öğrenciler derslere devam etmek, dönem içerisinde her türlü sınava ve öğretim elemanının uygun gördüğü diğer çalışmalara katılmakla yükümlüdür. Derslerin en az %80'ine devam etmeyen öğrenci o dersten başarısız sayılır ve kaydı silinir. Bu kurslara katılmak isteyen öğrenciler, ikinci yabancı dili öğrenmeye istekli öğrenciler olmalıdır. Kayıt yaptıran öğrenci de sürekli derslere katılmalıdır.

Üniversitemizde Almanca,  İtalyanca, Rusça, İspanyolca, Çince, Fransızca ve Arapça kursları açılacaktır. Bu kurslara katılmak isteyen öğrenciler, 15 Eylül 2014- 26 Eylül 2014 tarihleri arasında saat 17.00’ ye kadar   (K Blok 3. Kat, 7404 no’lu oda) Öğr. Gör. Ufuk SERENGİL’E ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

27 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 11.00’de, ön kayıt yaptıran öğrenciler İngilizce yeterlilik sınavına alınacaklardır. Bu sınavda yeterlilik gösteren öğrenciler, ücretsiz olarak II. Yabancı dil kurslarına katılmaya hak kazanacaklardır. Kurslar hafta içi  20 Ekim 2014 tarihinde Pazartesi günü eğitime başlayacaktır. Kurs günleri ve derslikler Aysis’ten öğrencilere duyurulacaktır.

BURS SINAV STAJ & KURS

Son Ziyaret :  19.09.2017 14:35