İAÜ İle Bursa Teknik Üniversitesi İş Birliği

29.08.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi Ortak Lisansüstü Programlarına Kayıtlar Başladı.

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

İstanbul Aydın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İşbirliği ile Eğitim Öğretime Başlayacak Olan ve İki Üniversitenin Ortak Hazırlayacağı Diplomanın Verileceği Ortak Lisansüstü Programlara Kayıtlar Başlamıştır. Dersler Bursa Teknik Üniversitesi’nde verilecektir.

Açılacak Programlar
    •    İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı
    •    Kentsel Tasarım Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İnşaat Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı için Başvuru Koşulları ve Değerlendirme

Adayların başvuru için bir lisans diplomasına, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) Sayısal puan türünde (ALES-SAY) en az 55 puana sahip olmaları gerekmektedir.

Genel başarı notunun hesaplanmasında;

ALES puanı %50,
    Lisans Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) %20,
    Mülakat notu %30 oranında değerlendirmeye alınır.

Kentsel Tasarım Tezsiz Yüksek Lisans Programı için Başvuru Koşulları ve Değerlendirme
    Adayların başvuru için bir lisans diplomasına sahip olmaları gerekmektedir.
    Genel başarı notunun hesaplanmasında;
    Lisans Ağırlıklı Genel Not Ortalaması (AGNO) %40,
    Mülakat notu %60 oranında değerlendirmeye alınır.

Başvuru Yeri ve Tarihi
    Başvurular, Bursa Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü' ne 10 Eylül 2014 tarihine kadar şahsen yapılacaktır. Mülakat tarihi ve yeri ile programlar hakkındaki diğer bilgiler Bursa Teknik Üniversitesi’nden ve aşağıdaki iletişim kanallarından alınabilir.

http://fbe.btu.edu.tr  / 0224.317 18 38
    fenbilimleri.aydin.edu.tr  / 444 1 428