İAÜ'den Delightful Yaz Okulu!

20.08.2014

İstanbul Aydın Üniversitesinin "Delightful Istanbul 2014" adını taşıyan uluslararası yaz okulu.

Categorie  Kategori : ULUSLARARASI
    Reading  Okuma : 1948

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin “Delightful Istanbul 2014” adını taşıyan uluslararası yaz okulu, katılımcı öğrencilerin 2 hafta boyunca hem eğitim görmesine olanak sağladı hem de İstanbul’un tarihi ve modern kültürü ile tanışmasında büyük rol oynadı.

Almanya (University of Applied Sciences Landshut), Amerika Birleşik Devletleri (University of Missouri- St.Louis), Avusturya (Alpen Adria University) , Endonezya (Institut Teknologi Sepuluh Nopember) , İngiltere (Regents University), Malezya (Universiti Teknikal Malaysia Melaka) ve Yunanistan (DEREE - The American College of Greece)’ dan olmak üzere 7 farklı ülkeden İstanbul Aydın Üniversitesi'ne gelen 20 öğrenci, “Delightful Istanbul 2014” programında;  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin hazırlamış olduğu “A Civilization in Transition, Social, Economic and Cultural History of Turkey since the Imperial Times”, Mimarlık Fakültesinin hazırlamış olduğu “Palace Gardens in Istanbul”, Mühendislik Fakültesinin hazırlamış olduğu “Architectural discovery in Historical Peninsula, Istanbul” ve Sağlık Bilimleri Fakültesinin hazırlamış olduğu “Marketing of Health Tourism” bölümlerinde eğitim gördüler. Dolmabahçe Saray Bahçeleri, Topkapı Saray Bahçeleri,Beylerbeyi Saray Bahçeleri gibi İstanbul’un bir çok tarihi yapısında da ders görmüş olan uluslararası öğrenciler, derslerden sonra da bir çok aktiviteye katıldılar.

Miniaturk, Vialand, Aqua Florya,Istanbul Aquarium gibi bir çok modern yapıların dışında Taksim'de alışveriş yapmanın, Galata Kulesi'ne çıkmanın, Ortaköy’de kumpir yemenin, Balat'ta Fener Rum Lisesi'ni ziyaret edip, Fethiye Camisi'nden sonra Kanlı Meryem Kilisesi'ne uğramanın, Cezayir Sokağı'nda kahve içmenin, Galata Köprüsü'nde akşam yemeğinin, Sultanahmet, Gülhane Parkı, Yeşilköy ve Dolmabahçe'de gezip İstanbul’un güzellikleriyle tanıştılar.

Program sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. C. Nazım İREM, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Mehmet GÜRTEKİN, Uluslararası İlişkiler Direktör Yardımcısı Sayın Selman ARSLANBAŞ, Uluslararası Akademik İlişkiler Koordinatörü Sayın Gürkan DONAT ve Uluslararası Öğrenci ve Personel İşleri Koordinatörü Sayın Ebru AYTANÇ tarafından katılım sertifikaları öğrencilere takdim edildi.

ULUSLARARASI

Son Ziyaret :  21.11.2017 07:22