Turgay Olcayto'dan Gazetecilik Dersi

21.04.2011

Olcayto, genç meslektaşlarına mesleğin zorluklarıyla ilgili söylenenlere kulak asmayın, heyecanından keyif alın! mesajı verdi.

Categorie  Kategori : İletişim

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Kulübü’nün konuğu oldu. Olcayto, genç meslektaşlarına “mesleğin zorluklarıyla ilgili söylenenlere kulak asmayın, heyecanından keyif alın! mesajı verdi.

Meslek hayatı boyunca yaşadıklarını, anektodlarla Gazetecilik öğrencilerine aktaran TGC Başkan Yardımcısı, öğrencilere meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri zorluklardan yılmadan kendilerini kanıtlamak için donanım sahibi olmaları gerektiğini öğütledi.

Gazetecilik duayeni Olcayto, öğrencilerin son dönemlerde gazetecilere yapılan uygulamalarla ilgili sorularını hukukçu olarak yanıtladı ve “Hukuk anlayışıma sığmayan ve demokrasiye ters olan şeyler yaşanıyor. Medya zor bir dönemde, siyaset ile iç içe ve bu nedenle de gazeteciler çok zor şartlarda çalışıyor.” diye konuştu.

Nitelikli kitapların yayınlanmadığını, öğrencilerin yargılamadan uzak olduğunu, Türkiye’nin okumada geri kaldığını söyleyen Olcayto, genç meslektaşlarına “mesleğin zorluklarıyla ilgili söylenenlere kulak asmayın, heyecanından keyif alın!” mesajı verdi.İAÜ Rektörü Prof.Dr.Mehmet Salih Çelikkale’nin de katıldığı söyleşinin sonunda İAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Hülya Yengi,  Turgay Olcayto’ya teşekkür plaketi sundu.

Görseller İçin:

Son Ziyaret :  21.10.2019 16:46