TAM'dan Kudüs Ziyareti

03.07.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Ortadoğu kapsamında Kudüs gezisi sırasında Batı Şeria ve Filistin'in Nablus kenti de ziyaret edildi.

Categorie  Kategori : TAM

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ KADIN ARAŞTIRMALARI FİLİSTİN NABLUS’TA KADIN VE ÇOCUK MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi Ortadoğu kapsamında Kudüs gezisi sırasında Batı Şeria ve Filistin’in Nablus kenti de ziyaret edildi. Nablus’ta bulunan “Yarının Gençliği Derneği’nin davetlisi olarak şehre giden İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları koordinatörü sosyolog Zeynep Banu DALAMAN bölgede yapılan çalışmalar hakkında derneğin müdür vekili Jessica Dargiel’den Filistin’de yaşayan kadın, çocuk ve gençlerin sorunları hakkında bilgi aldı.

Ortadoğu’daki çatışma bölgelerinde yaşanan sorunlardan en çok etkilenin grupların çocuk, genç ve kadınlar olduğu bir gerçektir. Bu gerçekten yola çıkılarak kurulan “Yarının Gençliği Derneği” Müdür vekili, çalışmalarını anlatırken amaçlarının bu bölgede yaşayan özellikle mülteci kamplarında yaşayan çocuk, genç ve kadınların saha sağlıklı ve daha aktif olmalarını sağlamanın yanı sıra sorunlu bireyler olarak potansiyellerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bölgenin en önemli üniversitelerinden An Najah Üniversitesi ile işbirliği içinde çalışan Yarının Gençliği Derneği (YGO) merkezi Washington’da bulunan bir sivil toplum örgütüdür. YGO erken çocuk eğitimi, gençlik geliştirme ve kadınları sosyal, ekonomik yönden güçlendirme programları sunmaktadır. Dünyanın en eski ve tarihi önem taşıyan şehirlerinden Nablus’ta kadın ve çocukların gelişimi ile ilgili çok önemli hizmetler veren YGO, bugüne kadar 7.000’in üzerinde kişiye ulaşmıştır.

Bölgede bulunan üç mülteci kampında yaşanan sorunların başında çocukların eğitime erişimi, erken doğum, istenmeyen gebelik, kadına şiddet, işsizlik gibi sorunlarla mücadele etmede değişik eğitimler sunuyor. Merkezi gezen ve konuyla ilgili bilgiler alan İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırmaları Koordinatörü Zeynep Banu DALAMAN konuyla ilgili Türkiye’den gereken desteği sağlamak için işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

TAM

Son Ziyaret :  23.11.2017 04:38