Kompozit Lamine Tekniği İle Etkileyici Gülüşler

02.04.2014

Kompozit Lamine Tekniği İle Etkileyici Gülüşler.

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği
    Reading  Okuma : 2037

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şölen GÜNAL, kompozit lamine veneer tedavisi ile kolay yoldan etkileyici gülüşlere sahip olunabileceğini üstelik dişlerin doğal işlevinin de bozulmayacağını dile getirdi.

“Diş hekimlerinin hastalarına uyguladıkları işlemlerde asıl amaç; kaybedilen dokuların iadesi, fonksiyon, fonasyon, estetiğin sağlanması, çiğneme sisteminin sağlıklı bir duruma getirilmesi ve yapılan restorasyonun kalan diş yapısını koruyor olmasıdır” diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şölen GÜNAL, estetik ve fonksiyonel problemleri gidermek amacı ile kuron restorasyonlarına alternatif olarak laminate veneer tedavisinin geliştirildiğini ifade etti.

Lamine veneerlerin yapılabilecek en konservatif (koruyucu) tedavilerden biri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şölen GÜNAL, hastanın kliniğe geldiği seansta ağız içerisinde kompozit dolgu maddesi ile renk, şekil ve  pozisyon bozukluklarının düzeltilebileceğini belirtti. “Tek seansta gerçekleştirilmesi ve fiyatının porselen laminatelere göre çok daha uygun olması tercih sebebidir” diyen Prof. Günal, restoratif diş tedavisi ile ilgili her türlü estetik ve fonksiyonel işlemin İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerinde profesör ve doçentlerden oluşan akademisyen hekim kadrosu ile yapılabilmekte olduğunun altını çizdi.

Kompozit Lamine Veneer Tekniği Hangi Durumlarda  Tercih Edilebilir?

Diş beyazlatma işleminden yeterli sonuç alınmadığı,
    Dişlerin aşırı hassas olması nedeniyle beyazlatma yapılamadığı,
    Ön bölgedeki dişler arasında diastema denilen boşlukların olduğu,
    Hafif ya da orta şiddette çapraşıklığın bulunduğu,
    Kırık ya da aşınmış dişlere restorasyon gerektiği,
    Rengi ve bütünlüğü bozulmuş eski dolguların yer aldığı,
    Diş boyutunun uzatılması istendiği,

Gülümsendiğinde diş etlerinin çok fazla göründüğü durumlarda kompozit lamine veneer tedavisi uygulanabilir.

Kompozit Lamine Veneer Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
    Kapanış bozukluğu olan, diş gıcırdatma ve gece dişlerini sıkan,  tırnak yeme, kalem ısırma gibi kötü alışkanlıkları bulunan,  ileri derecede dişeti hastalığı olan kişiler hariç her yaş gurubundan bireylere komposit lamine veneer tedavisi uygulanabilmektedir. Ancak, klinik ve radyolojik muayeneler sonrasında buna en iyi karar verecek olan diş hekiminizdir.

Kompozit Lamine Veneer Tedavisi Uzun Süre Kullanılabilir mi?
    Lamine veneerler iyi bir ağız bakımıyla yıllarca sorunsuz olarak kullanılabilirler. 6 ayda bir diş hekimine düzenli kontrollerin yaptırılması önerilir. Ayrıca, çok sert gıdaları ısırmaktan ve tırnak yemek gibi kötü alışkanlıklardan kaçınmak gerekir.

Kompozit Lamine Veneer Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
    Aşınma, aşırı çürük, kırık, koyu renkli dişlerinizden veya yapısal anomalilerden dolayı, kendinizden emin bir şekilde gülümseyemediğiniz durumlarda, tedavi ve laboratuvar aşamasına gerek duyulmaksızın tek seansta gerçekleştirilebilen tedavi şeklidir Bir dişin şekillendirilmesi için 15-20 dk yeterlidir. Yeni dişlerinize uyum süresince bazı dudak egzersizleri ve yüksek sesle okumak tavsiye edilir.

Porselenden yapılan laminelere göre maliyeti çok daha düşük olup her zaman için başka bir tedaviye dönüş mümkündür.

“Sonuç olarak, diş hekimliğinde direkt kompozit lamine veneer uygulamaları klinik olarak yaygın kullanım alanına sahiptir. Ağızda cilalanmaları kolaydır, çatlak ve kırık tamirleri rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Porselen lamine veneer tedavisine göre daha ekonomiktir ve geri dönüşümleri daha kolaydır” diyen Prof. Dr. Şölen GÜNAL, ağız ve diş sağlığında sunulan kaliteli hizmet anlayışını bilimsellik ve güven ile birleşmesi gerektiğini ifade etti.

Diş Hekimliği

Son Ziyaret :  17.10.2019 01:53